Zomervakantie 2015 - Amöneburg

  


Maandag 27 juli

Eindelijk op vakantie! We gaan eerst een paar dagen bijkomen in Hotel Dombäcker in Amöneburg. De reis verloopt aanvankelijk vlot, wel met af en toe zware regenbuien, maar de laatste 70 km rijden we binnendoor en zijn er een aantal omleidingen.

Rond 16:30 uur zijn we bij het hotel Am Markt 11 in Amöneburg, een mooi historisch plein. Het plaatsje ligt op een bazaltkegel en steekt ruim boven de omgeving uit.


Ontvangst

We worden hartelijk verwelkomd door de eigenaar die aan het schilderen is (Montag Ruhetag). Hij laat ons de keuze tussen kamer 2 met uitzicht op het marktplein, en kamer 4 met een terrasje, met uitzicht op daken van andere huizen. We kiezen voor kamer 2 met uitzicht op het marktplein. Waar bleek later, èrg weinig leven is.

Route Vlaardingen - Amöneburg

Ons hotel (1)
Ons hotel (1)
Ons hotel (2)
Ons hotel (2)
Het hotel van de 'buren'
Het hotel van de 'buren'

Na het uitpakken gaan we voor een wijntje op het terras bij de buren, omdat ons eigen hotel zoals gezegd 'Ruhetag' heeft. Heerlijk zo, in de middagzon! We blijven hangen voor het diner. Is niet slecht, zeg, gutbürgerlich.


Na het kopje koffie met calvados naar onze ruime kamer met prima bedden, maar slechte kussens volgens Lilian. Morgen wandeldag!