Terugreis kerstvakantie

Dinkelsbühl 2021

Door corona was wintersport rond kerst 2020 niet mogelijk, dus ook geen overnachting op heen- of terugreis.

Kerst 2021 'mogen' we van onze overheid weer op reis, maar liever niet: 'blijf thuis' is het devies. Dacht het niet! Maar Oostenrijk doet moeilijk: o.a. Nederland werd tot 'Virusvariantengebiet' verklaard. Vanaf zaterdag 25 december 0:00 uur zijn niet alleen twee vaccinaties (of verklaring van genezen) en een booster vereist maar ook een negatieve PCR-test.


Reden voor veel Nederlandse wintersportfanaten eerder naar Oostenrijk af te reizen.

Ook wij zijn eerder naar Oostenrijk gegaan en hebben genoten van een heerlijke wintersportvakantie in Galtür / Ischgl.


Een deel van de groep vond het  - opnieuw - leuk op de terugreis te overnachten. Ook dit jaar in Dinkelsbühl, maar niet in Hotel Restaurant Piazza maar in Gasthaus zur Sonne, een prima keuze.

Hotel zur Sonne

We worden zeer vriendelijk ontvangen en met uitleg naar onze kamer gebracht. Alle kamers zijn modern en comfortabel ingericht, maar de historische accenten zoals de oude balken enz. zijn behouden. Goed gedaan!


's Avonds genieten we van een Silvestermenu: prima. Ook de wijnen zijn klasse. Na het diner is het aftellen tot 24:00 uur, dus nog maar even een spelletje gedaan.

Tegen twaalven gaan we voor een glaasje sekt. Alle gasten gaan even voor middernacht naar buiten, wij dus ook, om daar te wachten op de start van het nieuwe jaar. Dit wordt aangekondigd door het luidkeels aftellen van de mensen op het plein.

2022

Alles gute! Een toast op het nieuwe jaar. In Dinkelsbühl nauwelijks vuurwerk. Er loopt nog een man met een blaster voorbij, maar verder is het rustig. Al snel gaan de hotelgasten weer naar binnen. We nemen nog een drankje en storten rond 1:30 uur in bed.


De volgende ochtend een prima ontbijt. Strenge regels, uiteraard FFP2-kapje op als je je verplaatst en plastic handschoenen voor het ontbijtbuffet.


Ja, Hotel zur Sonne is ons prima bevallen, wie weet tot volgend jaar kerst!

Dinkelsbühl -1 januari 2022 00:15 uur