Heenreis kerstvakantie

Tiefenbronn kerst 2022

We vonden het gezellig om op de heenreis naar de wintersport te overnachten. Met z'n vieren in één auto mét bagage én de skispullen ... volle bak. Maar net als vorig jaar past het ook nu.


We vertrekken rond 10:15 uur. In Duitsland begin het al snel te regenen. De regen werd al snel zware regenval. Rijdt niet prettig.


Rond 13:00 uur - het stortregent nog steeds - stoppen we even bij een Raststätte bij Rheinbach aan de A61. Na de lunch rijden we in de stortregen verder. Als we 100 km bover Stuttgard zijn wordt de regen wat minder heftig en gaan we gezien het tijdstip op zoek naar een leuk hotel.

Onze dames komen uit op Ochsen https://www.ochsen-post.dePost in het plaatsje Tiefenbronn. Het hotel beschikt over verschillende gebouwen met diverse soorten kamers en prijzen. We besluiten niet via Booking te reserveren, maar er gewoon naar toe te rijden.

De vrouw van de receptie biedt ons twee Doppelzimmer van € 120,00 aan, maar die blijken toch niet meer beschikbaar. Het wordt nu een kamer van € 110,00 en € 120,00. De kamers zijn volgens de vrouw qua inrichting identiek, alleen is de ene kamer iets groter. Het zijn prima kamers met nog de oorspronkelijke houten balken, maar verder modern en met een strakke badkamer.


Uiteraard is er in het restaurant altijd plaats voor hotelgasten, maar ... pas vanaf 20:30 uur! Tja, dat is dik drie uur wachten. De vrouw van de receptie is niet erg bekend in het dorp, maar noemt nog wel Gasthaus und Landmetzgerei Sonne en Gasthaus Zum Lamm.

Ik loop even naar Sonne, maar die heeft helaas geen plaats meer voor vier personen, dus loop ik de andere kant op weer langs ons hotel richting Zum Lamm. Het is een restaurant met Griekse en Duitse specialiteiten. Als ik het restaurant binnenloop is er geen enkele gast. Maar goed,  het is pas zes uur. Er is dus ruim plek voor vier personen. Ik kies alvast een tafeltje uit, neem een wijntje en stuur een appje naar de anderen dat ik iets gevonden heb. De rest van onze groep arriveert snel. Er komen gelukkig ook nog andere gasten waaronder een gezelschap van 12 personen.

Impressie van de entree en ontbijtzaal

Na de maaltijd pakken twee mannen van het gezelschap hun hoorn en trombone en brengen een paar kerstliedjes ten gehore.

Na onze eerste aarzeling over het restaurant: 'een Griek', kunnen we niet anders zeggen dan dat we heerlijk gegeten hebben in een gezellige ambiance.


De volgende ochtend werkelijk een prima ontbijt met een heerlijk zacht eitje! We zijn eigenlijk wel benieuwd naar het diner in Ochsen Post. Wie weet komt dat nog een keer ...


Het vervolg van de reis op zaterdag naar Galtür via de Arlbergtunnel verloopt vlot en zonder files.