Terugreis kerstvakantie 2023

Feuchtwangen

Ook op de terugreis doen we met een deel van onze wintersportgroep weer een overnachting. Maar deze keer niet in hotel Zur Sonne in Dinkelsbühl. De prijs voor een overnachting is per kamer € 60 hoger dan vorig jaar! Dat is wel een forse verhoging! Reden om 'elders' een leuk hotel te zoeken.

Het wordt, een hele mond vol, Karpfenhotel & Herrenhaus im Gasthaus Sindel-Buckel in Feuchtwangen.

Karpfenhotel

Voor we er zijn lunchen we in Hotel-Gasthof Ochsen in het plaatsje Kißlegg. Als we het grote restaurant binnenlopen zijn we zo ongeveer de enige gasten, maar  een half uur later is het gewoon druk! De lunch is gutbürgerlich.

Daarna rijden we door naar Karpfenhotel in Feuchtwangen. Deze plaats heeft een mooi historisch centrum, een beetje vergelijkbaar met Dinkelsbühl.


Onze kamers zijn in bijgebouw het 'Herrenhaus', waar de kamers onlangs gerenoveerd zijn. Nadat we onze spullen hebben weggeborgen, lopen we door het historisch centrum en bekijken er o.a. de twee kerken.

De kerststallen van de kerstmarkt staan klaar om

afgevoerd te worden.

Na deze korte rondwandeling  besluiten we wat te drinken aan de Marktplatz in Café am Kreuzgang. Het is een sfeervolle gelegenheid. De eigenaresse Michaela Karg blijkt verstand van chocola te hebben, ze was ooit World Chocolate Master.

Wij houden het bij een (Glüh)wein. Het café sluit rond 18:30 uur, reden om dan terug te lopen naar ons hotel.


Het diner gebruiken we in het oude gedeelte van het hotel/restaurant. Het valt ons op dat hier veel locals komen. Zo komen we ook de serveerster van Café am Kreuzgang weer tegen.

Links het café met daarachter de Stiftskirche