Meivakantie 2019 - Waldbreitbach (2)

  

Dinsdag

Maandag een wandeling gemaakt, 'dus' vandaag wat plaatsjes bezoeken. Het plan was eigenlijk een bezoek aan Bonn, maar dat is er ondanks de aanbeveling van de vrouw bij de receptie niet van gekomen. Volgens haar is de kersenbloesem in de 'Altstadt' wereldberoemd.


Vanuit Waldbreitbach rijden we op ons gemak naar Linz aan de Rijn. Een prachtige route door het altijd afwisselende landschap van het Westerwald.

Waldbreitbach - Linz


In Linz drinken we aan de markt eerst een kopje koffie en daarna slenteren we wat rond. Wat komt dit plaatsje ons bekend voor ... Inderdaad, we waren hier al eerder met onze familie in november 2015.

Uiteraard nemen we even een kijkje aan de Rijn, altijd leuk die bedrijvigheid aan en op het water. Het pontje tussen Linz en Tripp komt er net aan.

Als het pontje weer vertrekt, lopen we door het centrum terug naar de parkeergarage en besluiten we stroomafwaards richting Bad Honnef te rijden op zoek naar een leuk restaurant.

In het plaatsje Unkel zien we een bordje: 'Rheinhotel Schulz'. Mmm, lijkt ons wel wat. We parkeren de auto en lopen door wat straatjes - je kunt het nauwelijks een centrum noemen - naar de ingang van Rheinhotel Schulz. Yes! Hier waren we eerder en wel in november 2015 voor een familieweekend.


We kiezen een tafeltje aan het raam met prachtig uitzicht op de Rijn. Nu we hier zo zitten komen de herinneringen aan het familieweekend weer boven ...

Voor de lunch kiest Lilian de 'Großer Salat' en ik de 'Kalbsleber Berliner Art', besproeid met respectievelijk een Riesling Krupp en een Spätburgunder Krupp, beide uit de regio.

De wijn is prima en de gerechten zijn ver-ruk-ke-lijk! Een hotel om een keer naar toe te gaan? Het is een ****sterren hotel met klassieke uitstraling.

's Avonds weer prima gegeten in ons hotel, waar onze eerst niet zo vriendelijke serveerster steeds gezelliger wordt.


Woensdag 1 mei

Vandaag weer wandelen. We hebben gekozen voor wandeling N5 [in rood op het kaartje]. De N staat voor Niederbreitbach. Als we vanuit het hotel in zuidelijke richting langs de Wied lopen kruisen we de N5. En inderdaad, bij een brug over het riviertje de Wied pakken we de N5 op.

Een mooie afwisselende wandeling met regelmatig klimmetjes. In Niederbreitbach leek ons een kopje koffie in het Landgasthof wel lekker: helaas gesloten!

Wiedtal Wanderung N5 vanuit ons hotel [in rood de gelopen route; in geel-groen de officiële route]

Foto-impressie

IMG_2033.jpg
IMG_2033.jpg
IMG_2034.jpg
IMG_2034.jpg
IMG_2038.jpg
IMG_2038.jpg
IMG_2039.jpg
IMG_2039.jpg
IMG_2040.jpg
IMG_2040.jpg
IMG_2041.jpg
IMG_2041.jpg
IMG_2042.jpg
IMG_2042.jpg
IMG_2043.jpg
IMG_2043.jpg
IMG_2045.jpg
IMG_2045.jpg
IMG_2047.jpg
IMG_2047.jpg
IMG_2049.jpg
IMG_2049.jpg
IMG_2050.jpg
IMG_2050.jpg
IMG_2051.jpg
IMG_2051.jpg
IMG_2052.jpg
IMG_2052.jpg
IMG_2057.jpg
IMG_2057.jpg
IMG_2059.jpg
IMG_2059.jpg
IMG_2060.jpg
IMG_2060.jpg

Helaas, gesloten!

De route die we volgen gaat op een gegeven moment samenvallen met de Klosterweg. Borden beloven ons een goed restaurant en een mooi terras. Oké, we kiezen voor Klosterberg en toch maar niet voor het 'Friedhof'. Nog een stukje dalen en we komen bij Klosterhof, wat

Op naar Klosterhof!

uiteraard ook uitstekend breikbaar is per auto. Er is een restaurant (binnen) en buiten een zelfbedieningsrestaurant met wel een mooi uitzicht op het dal. Afhalen spreekt ons niet zo aan, evenmin als de gerechten op de kaart.

Kortom we gaan naar het dal, in de hoop dat er op het terras van Café Restaurant Nassen's Mühle nog een plekje is.

We dalen nu vrij snel en dat is uiteraard weer pijn aan mijn knieën. We zijn echter vrij snel in het dal en lopen langs de Wied richting Nassen's Mühle.

Gelukkig is er nog ruim plaats op het terras: lekker zonnetje, Salatteller, wijntje, wat wil je nog meer na zo'n heerlijke wandeling!