Meivakantie 2019 - Waldbreitbach

  

Zondag 28 april

Er even tussenuit in de meivakantie! Dit keer naar Waldbreitbach in het Westerwald, waar we verblijven in Hotel zur Post. De reis verloopt vlot ondanks de vele 'Baustellen' en 'Brückenschäden'.

Eenmaal van de snelweg af, bereiken we Waldbreitbach via smalle binnenwegen. De auto kunnen we makkelijk kwijt op de eigen parkeerplaats van het hotel.

De route van Vlaardingen naar Waldbreitbach


We worden bij de receptie vriendelijk ontvangen en krijgen de sleutel van kamer 207. Het is een *** hotel dus geen lift. Kamer 207 ziet er goed uit, is ruim, heeft een breed bed, een prima badkamer en ook nog een balkon met in de middag volop zon merken we de volgende dag.

Na het inruimen gaan we naar beneden om wat te drinken. Er is een feestje in één van de zalen, waardoor we buitenom moeten om bij het restaurant-gedeelte te komen. Wel grappig, want nu komen we binnen door de hoofdingang van het hotel.

We kiezen een leuk tafeltje bij het raam en nemen een glas wijn. Omdat we niet geluncht hebben, begin de honger toch wel te knagen. Maar met de nootjes van onze kamer houden we het vol.

Voor het diner kiezen we die eerste avond allebei natuurlijk 'Spargel'. Kwaliteit is perfect! Jammer dat één van de serveersters niet zo vriendelijk overkomt. Maar verder geen klagen😃

Na het diner maken we nog een wandeling door het dorp. Waldbreitbach stelt niet zoveel voor. Er wordt wel druk gebouwd en rond de Raiffeisenstraße druk gegraven: nieuwe riolering en waterleiding. Na deze korte wandeling storten we in bed, heerlijk ...


Maandag

Eerst ontbijten en dan aan de wandel. Het ontbijt is goed, zelfs heerlijke zachte eitjes, alleen is de keuze aan beleg nogal beperkt. Na het ontbijt de wandelschoenen aan en op pad!

We hebben gekozen voor Rundwanderweg W3.

We lopen gewoon vanuit ons hotel naar het begin van de route. De route is prima aangegeven, maar het blijft altijd opletten, omdat de markering soms op een onhandige plek zit of verdwenen is  achter het struweel.

Na ruim een uurtje gaat het flink omhoog. Wat hoger wordt de weg versperd door omgevallen bomen enz. Na enig zoeken weten we de route toch weer op te pakken.

Tot grote ergernis van Lilian blijft de weg maar omhoog gaan tot zo'n 240 meter. Nu gaan we geleidelijk dalen, maar bij Reuschenbach gaan we weer wat omhoog om vervolgens weer te dalen. Regelmatig mooie vergezichten. Maar aan deze daling komt een

eind. We gaan weer stijgenen en moeten nog

omlopen ook, omdat de weg is afgesloten. We lopen verder omhoog (tot 245 meter hoogte) en komen dan bij de Westerwald Klinik. Hier staat zowaar weer een bordje W3. Als we vanaf de Westerwald Klinik onze weg vervolgen zien we al vrij snel Waldbreitbach liggen. Nu is het alleen nog maar 120 meter dalen. Au, zeggen m'n knieën! We zijn nu snel in het dorp, waar we bij het houten bruggetje een heerlijk terrasje - en lunch - pakken bij Café Restaurant Nassen's Mühle.

Goede markering

Waar is de route ...

Wiedtal Wanderung W3 [in rood de gelopen route; in groen de officiële route]

  

Foto-impressie

IMG_2008.jpg
IMG_2008.jpg
IMG_2009.jpg
IMG_2009.jpg
IMG_2010.jpg
IMG_2010.jpg
IMG_2011.jpg
IMG_2011.jpg
IMG_2012.jpg
IMG_2012.jpg
IMG_2491.jpg
IMG_2491.jpg
IMG_2493.jpg
IMG_2493.jpg
IMG_2015.jpg
IMG_2015.jpg
IMG_2013.jpg
IMG_2013.jpg
IMG_2019.jpg
IMG_2019.jpg
IMG_2022.jpg
IMG_2022.jpg
IMG_2021.jpg
IMG_2021.jpg
IMG_2023.jpg
IMG_2023.jpg