Meivakantie 2019 - Waldbreitbach (3)

  

Donderdag

Ah, het blijft maar mooi weer! Vandaag weer niet naar Bonn, maar wel naar Neustadt (Wied). Maar daar bleek niet zoveel te beleven, daarom door naar Bad Honnef. Een plaatsje aan de Rijn met volgens Alexander von Humboldt - geograaf - een een heerlijk klimaat. Conrad Adenauer woonde hier.

Bad Honnef heeft een gezellig autovrij centrum met veel leuke winkeltjes. We beginnen met een kopje koffie in Brunnencafé aan de Hauptstraße 63.

Na de koffie slenteren we verder door de best gezelige Hauptstraße. (Kleding)winkel in en uit. Tegen lunchtijd even een blik op TripAdvisor voor suggesties voor de lunch. Bistro Ludwig scoort hoog: op naar de bistro! Deze ligt ook aan de Haupstraße maar dan wat verderop in het niet autovrije gedeelte.


We lezen in de menukaart dat de bistro pas geopend is, namelijk in maart 2019. De eigenaar is Robert Rechman, een man met liefde voor wijn en de regionale en seizoensgebonden keuken.

De maaltijdsalades lijken ons wel wat. Lilian kiest de Knusper-Ziege (gebackener Ziegenkäse, Avocado-Creme und Granatapfel), ik neem de Lachs im Grünen (hausgebeizter Lachs und Meerrettich). Daarbij natuurlijk een glaasje wijn.

De bediening is vlot en vriendelijk en het smaakt prima! Mochten we nog eens in Bad Honnef komen, dan hebben we in ieder geval een prima lunchadres.

Als we teruglopen naar de auto weet Lilian nog een mooie ring te scoren bij Rollendes Atelier.

Daarna weer terug naar het hotel, waar we op ons balkon genieten  van de zon. Het slechte weer wil nog maar niet komen 😀

's Avonds dineren we weer aan onze inmiddels vaste tafel in de gezellige 'Poststube'. Lilian neemt opnieuw het vegetarische menu, ik kies Spargel mit Rumpsteak. Zoals eerder geschreven, het eten is echt van prima kwaliteit!


Vrijdag

De vakantie is weer voorbij en blijkbaar ook het mooie weer; wat een timing! Op de thuisreis kunnen we weer 'genieten' van de files op de Nederlandse wegen.


Terugblik

Een heerlijk week, mooi weer, lekker gewandeld. Hotel Zur Post is ons goed bevallen. Alleen hun slogan 'Wilkommen bei Freunden' vinden we wat overdreven. Het personeel is vriendelijk, maar van  echt persoonlijke aandacht hebben we niets gemerkt. Wie de eigenaar is? Geen idee, niet gezien.


Misschien komen we hier nog weleens terug, gezien de combinatie van hotel en wandelmogelijkheden vanuit het dorp.