Herfstvakantie 2021 - Hallenberg


Zondag 17 oktober

We gaan voor deze korte vakantie weer naar ons favoriete buurland Duitsland: het mag weer! We waren deze zomer o.a. in Waldhotel Föckinghausen en daar lazen we een folder over een keten van "Wanderhotels" in het Sauerland. Hotel Sauerländer Hof sprak ons wel aan. Het hotel ligt in Hallenberg, in het uiterste zuidoosten van het Sauerland.


De reis verliep op zich prima, aangenaam reisweer, maar redelijk wat files. Reden waarom we toch vier uur onderweg waren. We komen rond vijf uur aan en worden vriendelijk begroet door de eigenaar Christoph Stöber.

Route Vlaardingen - Hallenberg

We hebben een mooie ruime en lichte kamer met drie ramen - en een balkonnetje met uitzicht op het dorp en het omringende "welliges Gelände": niet verkeerd!

Het hotel heeft een gezellige bar met diverse zitjes, hoog en laag en nog enkele eettafels.


Na wat gedronken te hebben begeleidt Christoph ons naar de eetzaal, die is sfeervol en ruim.

Het diner is prima, evenals de wijnen. Na koffie en een afzakkertje storten we ons in bed.

Uitzicht uit onze kamer

Maandag - ochtendgloren

Maandag 18 oktober

Na het ontbijtbuffet - wel goed, maar niet heel bijzonder - onze eerste wandeling, met een zonnetje erbij! We hebben gekozen voor de Vogelshöhe-Weg (D3) vanuit het plaatjes Dreislar. Het was even zoeken naar een parkeerplek in het dorp, maar we vinden na even rondrijden ruim plaats naast het gesloten restaurant van Marlies Schüngel.

De Vogelshöhe-Weg (D3)

Het is een eenvoudige wandeling van een kleine zes km, met mooi vergezichten. Het eerste deel van de wandeling heb je rechts bos en links open akkerland met van die prachtige vergezichten, heerlijk. Dit landschap is zo rustgevend! Het gebied is trouwens een vogelreservaat.

We spotten nog drie reeën en maken een praatje met een boer, die deze week weinig regen verwacht: "Dit deel van de regio ligt in de regenschaduw, maar eind van de week wordt het wel kouder!"


Tegen enen zitten we weer met onze gewone schoenen in de auto. Lilian zegt: "Zullen we even naar Frankenberg rijden?" Lijkt me een prima idee. Als we het dorpje inrijden en parkeren zeg ik: "We zijn hier eerder geweest." Dat klopt, in de herfstvakantie van 2019 hebben we hier geluncht in Hotel Sonne. Dat is ons toen prima bevallen.

Ook nu was de lunch in Hotel Sonne weer prima. Jammer toch die mondkapjesplicht in restaurants en hotels in Duitsland, was in Oostenrijk afgelopen zomer prettiger: geen mondkapjes in restaurants en hotels!


We merken wel dat Frankenberg (296 m) lager ligt dan Dreislar (380 m) en ons hotel in Hallenberg (420 m), we zitten in de laaghangende bewolking en het is fris.

Als we na de lunch terugrijden, komt de zon ons weer snel tegemoet. Dat 100 m zoveel verschil kan maken!


Foto-impressie