Herfstvakantie 2019 - Frankenau

  

Zondag 20 oktober

Er even tussenuit in de herfstvakantie. We gaan naar Romantik Hotel Landhaus Bärenmühle. Het hotel ligt in Landkreis Waldeck-Frankenberg, ten oosten van het Sauerland en wat ten zuiden van Nationalpark Kellerwald-Edersee.

De reis verloop redelijk vlot, alleen stortregent het vanaf de Duitse grens en dat rijdt niet plezierig. Pas het laatste halfuur van de reis breekt de bewolking. Na een kleine 5 uur - inclusief tanken - komen we tegen half zes aan bij het hotel, dat uit verschillende gebouwen bestaat.

De receptie bevindt zich in een vakwerkhuisje bij de ingang. We worden vriendelijk ontvangen door een vrouw die later de ‘Cheffin’ blijkt te zijn. Ze begeleidt ons naar een ruime, warm ingericht kamer op de eerste verdieping.


Na onze spullen te hebben ingeruimd, lopen we naar het gebouw waarin zich het restaurant bevindt. Achter de entree is een gezellige lounge met luie stoelen en een open haard.

We gaan bij de open haard zitten, pakken boek of laptop en bestellen een wijntje.

Rond half acht gaan we aan tafel in het restaurant, dat wat hoger ligt dan de lounge / entree. Het is bepaald niet druk deze zondagavond.

De receptie

De bediening is op zich goed maar wat apart, de serveerster mompelt af en toe wat en we vragen ons af of dat gemompel ook voor ons bestemd is. Maar … het eten is uitstekend.

Na een koffie voor Lilian en voor mij een dubbele espresso met Apfelbrand storten we in bed.

Route Vlaardingen Landhotel Bärenmühle

Maandag

Na een op zich goed ontbijt, maar met weinig keus aan beleg, onze eerste wandeling vanuit het hotel. De receptioniste doet ons een suggestie aan de hand, die we besluiten te volgen: het wordt een rondwandeling van

een uur of twee. We maken echter al snel een vergissing in de route, waardoor we niet de noordelijke, maar de zuidelijke route volgen. Op zich niets mis mee.Het is een mooie route met af en toe een flink klimmetje.


De route voert langs bossen, weiden en akkerland, heel afwisselend, met mooie uitzichten en regelmatig een

zonnetje erbij. Na een uurtje wandelen tikken we

nog even de 435m aan en zien dan voor ons Frankenau liggen. De weg daalt nu naar het dorp. We gaan linksaf het beekje de Lorfe over en zien daar twee mannen in gespek. We vragen hen de weg naar de Bankomat. Na geld gepind te hebben zien we op de hoek van de Helgelanstraße en de Rieschstraße 'Hessischer Hof' liggen. Omdat we niet het idee hebben dat er in dit slaperige plaatsje veel keuze is, gaan we hier naar binnen. Het is een beetje vergane glorie, maar de koffie is prima.

Afwisselende route

Heerlijke landschappen

Frankenau

Vandaag de zuidelijke rondweg - de blauwe route

Na de koffie vervolgen we de rondwandeling naar ons hotel. We zijn rond 13:30 uur terug van de wandeling, waar gaan we nu lunchen. We besluiten naar Frankenberg te rijden, daar zien we wel ...

In Frankenberg rijden we de auto in de - gratis - parkeergarage. Aanvankelijk vinden we geen restaurant van onze gading. Toch maar even de hulp van Tripadvisor inroepen: Die Sonne ... We lopen een flink stuk omhoog en komen dan in het historisch deel van de stad.

Het is inmiddels al half drie, maar dat is in Die Sonne geen probleem. De lunch in dit chique restaurant is uitstekend!

Na de prima lunch lopen we op ons gemak terug naar de parkeergarage en rijden terug naar ons hotel. Met het bekende ritueel, lezen, spelletje op de iPad, internetten ...

's Avonds weer prima gedineerd. Wat ons wel opvalt is dat er zo weinig gasten zijn. Volgens de 'Cheffin' toeval, zowel de afgelopen weken als de aankomende weken is het hotel vrijwel 'ausgebucht'.


Foto-impressie

IMG_2384.jpeg
IMG_2384.jpeg
IMG_2385.jpeg
IMG_2385.jpeg
IMG_2390.jpeg
IMG_2390.jpeg
IMG_2392.jpg
IMG_2392.jpg
IMG_2860.jpeg
IMG_2860.jpeg
IMG_2843.jpg
IMG_2843.jpg
IMG_2837.jpg
IMG_2837.jpg
IMG_2395.jpg
IMG_2395.jpg
IMG_2400.jpg
IMG_2400.jpg
IMG_2404.jpg
IMG_2404.jpg
IMG_2406.jpg
IMG_2406.jpg
IMG_2407.jpg
IMG_2407.jpg
IMG_2408.jpg
IMG_2408.jpg
IMG_2410.jpg
IMG_2410.jpg
IMG_2411.jpg
IMG_2411.jpg
IMG_2412.jpg
IMG_2412.jpg
IMG_2415.jpg
IMG_2415.jpg
IMG_2417.jpg
IMG_2417.jpg