Zaterdag 31 juli

Aardig weer! Koffie gedronken bij Hotel Auhof. Daarna wat rondgelopen en boodschappen gedaan. De lunch hebben we genoten bij Steakhouse El Torero, altijd oké. Een weinig actieve dag, maar wel relaxed en daar is een vakantie voor!

Zondag 1 augustus

Weinig gedaan, immers zondag rustdag? Klein stukje gewandeld bij het hotel en zagen daar een prachtige clematis: de Clematis viticella L, de Italiaanse clematis.

De wandeling duurde maar kort, want het begon al snel te regenen, eerst zachtjes, maar eenmaal in het hotel werden al snel de hemelsluizen ruim geopend!


Rond lunchtijd even naar Großarl gereden en geluncht in de KOST BAR'. Moderne tent met prima eten!


Later die dag een wandeling uitgezocht voor de maandag. Het wordt een stukje van de Kapellen-Wanderweg. Een wandeling langs  elf 'Kapellen' en twee 'Pfarrkirchen' van Großarl naar Hüttsschlag Talschluß, een afstand van 17,5 km.

We gaan hiervan een gedeelte lopen, mede afhankelijk van het feit of er onderweg lunchgelegenheden zijn.


Maandag

Na het altijd prima ontbijt in ons hotel Alpenklang, rijden we naar Großarl en parkeren daar de auto. Het is heerlijk wandelweer: zonnig, maar niet te warm. Bergschoenen aan en gaan! Maar eerst een kopje koffie ...

Dinsdag

We willen vandaag een 'levendig stadje' bezoeken, zoals dat regelmatig in de reisgidsen van de ANWB wordt verwoord.


Na een korte zoektocht op internet met DuckDuckGo - nee, bij mij geen Google producten! - zijn er drie kandidaat-steden min of meer in de buurt: Bad Hofgastein, Hallein en Zell am See. Mede op advies van Christoph wordt het Zell am See.


Zell am See is een druk toeristisch oord met veel Nederlandse toeristen in de zomer én winter.

Het kost even moeite een plek te vinden in een parkeergarage, maar in Tiefgarage Casino is na even wachten voor de slagboom een plekje. Vandaar lopen we direct het centrum in. Eerst koffie!

Na de koffie slenteren we een beetje door de stad. Er is een vrij groot voetgangersgebied, maar niet echt gezellig of sfeervol.

We lunchen op het terras van Grand Hotel Zell am See, aan het meer.  Je zit er prachtig, maar de kwaliteit van de gerechten is nogal gewoontjes. De kamerprijzen vallen overigens mee, vanaf € 130 en hoger!

Na de lunch weer snel naar ons eigen sfeervolle Hotel Alpenklang!

Daarna lopen we omhoog naar het begin van de wandeling, de Pfarrkirche Großarl.


Daar vandaan gaat het in zuidelijke richting naar de Laireitingkapelle. We kiezen de gewone route, er is ook een kinderwagenroute. Een beetje 'rommelige' weg, maar soms ook redelijk steil: niet zo prettig voor m'n knieën.  

Maar we gaan door - teruglopen is geen optie - geleidelijk wordt de weg minder steil en leidt het pad ons naar het dal, waar we al snel de Laireitingkapelle zien liggen. We nemen er wat foto's, steken de doorgaande weg over en vervolgen de route naar de Bichlkapelle.


In het gehucht Hinterleirating staan op de  de kaart twee eetgelegenheden aangegeven. Maar helaas, gesloten.

We vragen het nog even aan de postbode die toevallig net komt aangereden: lunchen kun je alleen in Großarl en Hüttschlag Talschluß. Oeps, dan maar weer terug naar Großarl, want in Hüttschlag Talschluß zijn we nog lang niet!


We lopen via het pad terug naar Großarl en lunchen op het terras van Hotel Alte Post. We zijn in Oostenrijk, dus het moet er vandaag maar van komen: Käse Spätzle! Lekker en met sla, maar wat veel!

Het gelopen stukje van de Kapellenweg


Foto-impressie

Pfarrkirche Großarl
Pfarrkirche Großarl
De route
De route
Kijkje vanaf de Pfarrkirche
Kijkje vanaf de Pfarrkirche
De 'ongemakkelijke' route
De 'ongemakkelijke' route
Laireitingkapelle (1)
Laireitingkapelle (1)
Laireitingkapelle (2)
Laireitingkapelle (2)
Laireitingkapelle (3)
Laireitingkapelle (3)
Laireitingkapelle (4)
Laireitingkapelle (4)
We vervolgens onze route
We vervolgens onze route
IMG_3262.jpeg
IMG_3262.jpeg
IMG_3269.jpeg
IMG_3269.jpeg
IMG_3272.jpeg
IMG_3272.jpeg
Mooie uitzichten
Mooie uitzichten
En nu verder ... of terug
En nu verder ... of terug
Käse Spätzle!
Käse Spätzle!

Uitzicht vanaf het terras

Zomervakantie 2021 - Großarl (3)