Donderdag 29 juli

Tja, het moet er natuurlijk een keer van komen: wandelen! Na het ontbijt is de mist opgetrokken en rijden we vanaf ons hotel via een smalle weg de 2,2 km omhoog  naar de parkeerplaats, waar diverse  wandelingen beginnen. We kiezen voor een simpele wandeling naar de Mooslehenalm. Het brede en af en toe steile

grindpad brengt ons in een klein half uur naar de alm.


We vinden nog een plekje op het terras in de schaduw en hebben daar een prachtig uitzicht op de omgeving.

Op het gezellige terras  gebruiken we de lunch, uiteraard met een wit wijntje erbij én water om het vochtverlies van de wandeling aan te vullen.


De wandeling terug gaat wat traag door de problemen van Jack met zijn quadricepspezen. Na zo'n 20 minuten zijn we weer terug bij de parkeer- plaats en rijden terug naar

(placeholder)

Route hotel - parkeerplaats (auto) - Mooslehenalm (wandeling) [rode route]

parkeerplaats

ons hotel. Daar geen bijzondere activiteiten meer. 's Avonds het gebruikelijke prima diner.


Foto-impressie

bewolking.jpg
bewolking.jpg
Jack maakt foto van het  uitzicht
Jack maakt foto van het uitzicht
Het uitzicht
Het uitzicht
De route naar o.a. de Mooslehenalm
De route naar o.a. de Mooslehenalm
Doorkijkje onderweg (1)
Doorkijkje onderweg (1)
Doorkijkje onderweg (2)
Doorkijkje onderweg (2)
We zijn er bijna ...
We zijn er bijna ...
Uitzicht vanaf het terras
Uitzicht vanaf het terras
Bezige bij
Bezige bij

Vrijdag

Vandaag wordt er onweer voorspeld met forse buien, dus maar niet wandelen. Laten we een kijkje nemen in Bischofshofen Er is vandaag een Bauernmarkt, maar daarvan hebben we maar weinig gezien. In de Bahnhofstraße was een vermoeden van een Bauernmarkt.

Parkeren is in Bischofshofen geen probleem. We parkeren voor weinig geld achter de Bahnhofstraße, de winkelstraat. Na een kopje koffie aan de Moßhammerplatz bij Lozi's Schatzeria - met controle op corona(!), een beetje geshopped, eerst op zoek naar een goed scheerapparaat bij DM: check√.

We lunchen aan een pleintje, de Obere Stadtplatz bij Gasthof Schützenhof. We kiezen de Backhendlsalat en een wijntje. De salade is wel een verrassing. Warm! Gepaneerde en gefrituurde warme kip op een bed van warme groente met veldsla, spinazie en aardappels. Na de lunch scoort Lilian nog een leuk jurkje en een t-shirt,  Jack twee overhemden.

Daarna terug naar het hotel. Nog even op het terras daar wat gedronken, maar de hemelsluizen gaan al snel open met flink onweer: wat een kabaal!

's Avonds de 'Grillabend'. Er is veel keuze uit vleesch, maar er is ook vis. BBQ is niet echt ons ding, maar het vlees is goed en er is ook gegrilde groente. Na de BBQ een heerlijk toetje!

Zomervakantie 2021 - Großarl (2)