Route Vlaardingen - Eisenschmitt

Zomervakantie 2019 - Eisenschmitt (Eichelhütte)

  

Maandag 29 juli

Een week later dan gebruikelijk gaan we op zomervakantie. We gaan een weekje naar de Beierse Alpen en vervolgens naar het Sarntal (Zuid-Tirol), maar we reizen op ons gemak.

Onze eerste stop is Monitors Mühle in Eisenschmitt-Eichelhütte. Een hotel waar we ooit als eens een korte vakantie doorbrachten.

We worden vriendelijk ontvangen en hebben een prima kamer op de tweede verdieping, helaas zonder balkon. 's Middags heerlijk op het terras aan het meertje gezeten. Waar zijn de zwanen gebleven?

Het diner valt een beetje in het water, want Lil voelt zich niet lekker, waardoor ik alleen op het terras de avondmaaltijd gebruik. De serveerster is zeer bezorgd en adviseert een kop groene thee mee naar boven te nemen: een goed advies!


Dinsdag

Met Lil gaat het weer goed! Na een prima ontbijt lekker niets gedaan. 's Middags geluncht op het terrras van het hotel met uitzicht op het meer. Hé, daar zijn de zwanen weer!

's Avonds op advies van het personeel toch maar binnen gegeten vanwege mogelijk regen. Die bleef uit, dus de koffie maar weer op het terras genuttigd.

Helaas is Lilian toen flink geprikt door muggen en niet zomaar muggen, want het leverde bizar veel jeuk en zelfs zwellingen op.


Woensdag

Nadat we aan de balie hadden afgerekend, krijgen we nog een zuurdesem brood mee voor 'thuis'. Op naar de volgende overnachting in Gasthof zum Goldenen Lamm in Wettelsheim!

Route Eisenschmitt - Wettelsheim

Onderweg alleen koffie gedronken in een wegrestaurant bij Wattenheim, daarna doorgereden naar Wettelsheim,  onderweg af en toe een stukje zuurdesembrood nemend. We kwamen rond half vijf aan bij Gasthof zum Goldenen Lamm. Het ziet er een beetje verstoft uit. We worden na even wachten vriendelijk ontvangen. Onze kamer is in het bijgebouw, het zijn nieuwe, schone en ruime kamers. Na onze spullen gedropt te hebben gaan we op het grote terras zitten, met aan één zijde het hotel/restaurant, aan de andere zijde het bijgebouw en links en rechts van het terras een rustige weg

Op het terras staat een lange tafel voor de stamgasten, met het bordje: Handy verbot! Het is een druk beklante zaak. Tijdens het avondeten kan de serveerster die de scepter zwaait het nauwelijk aan. Het eten is gutbürgerlich. Na koffie en  Schnaps gaan we naar bed.

Het is vrij warm in de kamer, reden om de ventilator aan te zetten. Lil slaapt sowieso slecht door de jeuk van de muggensteken.


Donderdag 1 augustus

Het ontbijt de volgende ochtend is goed.

Na het ontbijt rijden we naar Weißenburg, waar we aan de zonovergoten Marktplatz koffie drinken. Daarna slenteren we het plaatsje door en lunchen in de Biergarten van Goldener Adler.

Na de lunch rijden we nog even naar Pappenheim, waar we in het enige leuk straatje in een hele leuke winkel werkelijk prachtige tuinstoelen zien. De prijs: oeps € 450! Afgezien van deze straat is er

Goldener Adler met Biergarten

weinig te zien / te beleven, dus naar weer terug naar het terras bij ons hotel in Wettelsheim, waar de groep stamgasten uiteraard nog, c.q. weer aanwezig is. 's Avonds gutbürgerlich gegeten op het terras.Enkele foto's

IMG_2680.jpeg
IMG_2680.jpeg
Weißenburg - Marktplatz
Weißenburg - Marktplatz
Weißenburg - doorkijkje
Weißenburg - doorkijkje