Krokusvakantie 2018 - Rüdesheim


Vrijdag 23 februari

Er even tussenuit in de krokus- of voorjaarsvakantie. We hebben gekozen voor Breuer's Rüdesheimer Schloß, inderdaad in Rüdesheim am Rhein.


Het is prachtig reisweer, maar de reis zelf verloopt niet zo plezierig met regelmatig files (wintersport). Reden om de A61 te verlaten en vanaf Sinzig langs de Rijn te rijden. Bij Koblenz steken we de Rijn over en gaan aan de oostelijke oever op de B42 verder naar Rüdesheim. Dat gaat prima, tot vlakbij Rüdesheim, waar de B42 afgesloten is. We moeten omrijden via de L3454 en de K630.


Vlaardingen - Rüdesheim

Uiteindelijk komen we om 17:47 uur aan bij ons hotel. Het is gelegen in het historische autoluwe centrum, maar beschikt wel over een ruime eigen parkeergelegenheid.


De omtvangst in het hotel is allerhartelijkst. We hebben kamer 10 op de eerste verdieping. Een heerlijke lichte ruime kamer met een vleugje kunst aan de muren.

Voor de lunch kijken we hier ook rond, maar besluiten toch naar de Augustinusstraße te gaan naar het ons bekende Italiaanse restaurant Incontro. Prima Italiaans restaurant, heerlijke gerechten.


Diner

Zaterdagavond dus diner in het restaurant van ons hotel. We hebben een leuk tafeltje in de hoek van de gezellige eetzaal. De kaart valt ons een beetje tegen: vooral vlees en nauwelijks vis. Lilian kiest wildzwijn worstjes en ik ga voor de forel.

Er is een uitgebreide wijnkaart. Het hotel heeft ook eigen wijnen van Weinhaus Breuer. De wijnen zijn prima, maar het eten is niet meer dan gutbürgerlich, we hadden meer verwacht.


Maar ... in de meivakantie gaan we hier weer een weekje langs, wie weet is er in het hoogseizoen een andere kok en/of een uitgebreidere kaart.

Dit is de enige avond dat we in ons hotel kunnen dineren, want de rest van onze vakantie is het restaurant gesloten in verband met het laagseizoen.

Markt Mainz - een flink beest!

Onze kamer


Het hotel beschikt over een binnenplaats waar 's zomers ongetwijfeld een heerlijk terras is. Het hotel is sfeervol, met een gezellige dinerruimte. De ontbijruimte is een soort serre-aanbouw met veel licht.


Sfeervol

Kortom het hotel maakt een uitstekende eerste indruk op ons. Vanavond is het restaurant gesloten, dus we  reserveren alvast voor zaterdagavond; we zijn benieuwd ...

Vrijdagavond eten we wat in Jacobsklause, een gezellig restaurant met veel hout. Er dineren veel Einheimische. De kaart is beperkt. We nemen samen één portie Champignons gebacken als voorgerecht  en daarna als hoofdgerecht een biefstukje. De kwaliteit is goed!


Zaterdag - Mainz

Het ontbijt in ons hotel is prima. We krijgen ook nog een glaasje sekt aangeboden. Daarna gaan we met de trein naar Mainz. Aan de rand van het centrum nemen we eerst een kopje koffie op het terras van Café Extrablatt aan de Schillerplatz. Daarna slenteren we een beetje over de markt. De weekmarkt is altijd gezellig.  

De binnenplaats