Voorjaar 2017 - Kallenhardt (Rüthen)


Zondag 26 maart

Nu eens niet in de voorjaarsvakantie, maar lekker buiten de schoolvakanties even weg. We gaan een weekje naar Kallenhardt bij Rüthen, gelegen in het Sauerland aan de rand van het Arnsbergerwald.

Hotel Knippschild leek ons wel een aardige keuze. De reis verliep in ieder geval prima bij prachtig weer. Er was ergens een stremming richting Hannover waar we een beetje last van hadden, maar na zo'n drieenhalf uur rijden waren we om 15:30 uur bij ons hotel.

Route Vlaardingen - Kallenhardt


Vriendelijke ontvangst

We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse, die ons naar kamer 41 brengt. De kamer, pardon suite,  is ruim met een aparte woongedeelte en een badkamer met verwarmde vloer en... een balkon op het zuiden.  

's Middags genieten we gelijk van het heerlijke balkon. Die avond eten we in de Romantik Stube van het hotel, was prima.


Maandag

Na een prima nachtrust en een goed ontbijt de eerste wandeldag bij stralend weer. We kiezen voor een wandeling vanuit ons hotel. Er lopen overigens diverse wandelroutes via het dorpje Kallenhardt.

Rondwandeling Kallenhardt

Via het hoogste punt van het dorp -de kerk- lopen we het dorp uit via weilanden en akkers, later komen we in het bos, maar het blijft vrij open, dus we genieten tijdens de wandeling volop van de zon.

De route is goed gemarkeerd, maar op een gegeven moment wijkt de gps-route echter af van de wegmarkering, we zouden het pad moeten verlaten en langs de beek verder moeten lopen? Op deze plek zijn er flink wat bomen gerooid en zijn er tractorsporen richting de beek. Na even bij de beek gekeken te hebben besluiten we het bospad maar te volgen. Na een kwariertje zijn we weer op ons oude pad, dat van rechts het bos uitkomt.

Rond 12:30 uur zijn we weer in ons hotel. We hebben dan 8,74 km gelopen en 260 meter hoogteverschil overbrugd.


Foto-impressie

Goldener Hahn


Aan de overzijde van het plein ligt Goldener Hahn, wat een van de oudste eetgelegenheden van Lippstadt blijkt te zijn (1566).

Het komt op ons wat somberder over dan op bovenstaande foto, maar mogelijk komt dit mede door het feit dat we de enige gasten waren en het wat donker was. De bediening was in ieder geval zeer vriendelijk en de wijn en de salades waren van prima kwaliteit.

Na de lunch scoorde Lilian nog een parfum en daarna maar weer snel naar ons hotel: Lippstadt kan ons niet echt bekoren.

's Avonds weer een prima diner in ons hotel: verse producten, een goede kaart, maar niet al te uitgebreid.

Lunch

Tja, waar gaan we lunchen. We rijden eerst naar Rüthen en kijken daar even rond, maar vinden niets van onze lunch-gading. Dan maar snel naar Lippstadt, hopelijk vinden we daar iets leuks.

Vanaf de parkeerplaats lopen we via een tunnel het centrum in. Direct rechts zien we een leuke gelegenheid, maar die is helaas gesloten. We buigen linksaf het centrum in, ziet er niet écht gezellig uit, vooral vrij moderne gebouwen met ketenwinkels. Het centrum is wel vrij groot. Uiteindelijk komen we bij een groot plein met een paar terrassen.

We wandelen het dorp uit
We wandelen het dorp uit
Goede markering
Goede markering
Onder de weg door
Onder de weg door
Even in de schaduw
Even in de schaduw
maar...
maar...
toch vooral zon
toch vooral zon
IMG_2538.jpg
IMG_2538.jpg
Even pauze
Even pauze
Daar is Kallenhardt weer
Daar is Kallenhardt weer
Groen in groen
Groen in groen
De diverse routes
De diverse routes