Voorjaarsvakantie 2015 - Bad Sassendorf

  

Dinsdag 24 februari

We gaan nog even naar Soest en lunchen in Brauhaus Zwiebel. Een beetje 'rommelig' restaurant. Het eten is niet slecht, maar ook niet bijzonder. Het bier van dit Brauhaus hebben we niet geproefd.

's Middags laten we ons in het hotel verwennen, Lilian gaat voor een gezichtsbehandeling en ik voor een masage. Heerlijk! 's Avonds genieten we van een heerlijk diner in het hotel.


Woensdag 25 februari

Mooi weer vandaag! We stappen in de auto en rijden in anderhalf uur naar de skigebieden van het Sauerland. We rijden via Winterberg naar Altastenberg. De wintersport is hier nog in volle gang: superdrukte.

We zoeken een leuk restaurant voor de lunch, maar dat lukt niet zo in deze skiplaatsjes. We rijden de sneeuw uit en vinden uiteindelijk iets in Arnsberg, niet echt wat we zochten, maar ja ... Het wordt de Ratskeller aan de Alter Markt. Niet zo'n heel gezellige tent. Het eten is redelijk en het is niet duur.

Na de lunch gaan we terug naar Bad Sassendorf. We wandelen daar nog wat door het parkje met het Gradierwerk. Deze imposante bouwsels waren vroeger bedoeld voor de zoutwinning. Tegenwoordig komen we de Gradierwerke nog veel tegen in kuuroorden. De ziltige lucht zou gezond zijn, mede doordat het Gradierwerk de lucht zuivert.

Donderdag 26 februari

Hé, jarig vandaag. We rijden een beetje rond en belanden voor de lunch aan de Möhnesee in Hotel Haus Delecke. Het is al eigenlijk al vrij laat voor de lunch, maar: "Kein Problem ...". We gebruiken een werkelijk heerlijke lunch, besproeid met uitstekende wijn. Mmm, misschien is dit hotel wel iets voor een volgende vakantie ...

Op de terugweg naar ons hotel, hebben we nog een politiecontrole, gelukkig alleen voor paspoort en rijbewijs.


Vrijdag 27 februari

De vakantie is alweer voorbij! We vertrekken met mooi weer richting Nederland, maar het wordt steeds slechter. We lunchen in Münster in Gasthaus Großer Kiepenkerl. Daarna rijden we in een kleine drie uur naar huis.

Op naar de volgende vakantie!

Altastenberg (1)
Altastenberg (1)
Altastenberg (2)
Altastenberg (2)
Arnsberg (1)
Arnsberg (1)
Arnsberg (2)
Arnsberg (2)


Enkele foto's van het Gradierwerk