Voorjaarsvakantie 2015 - Bad Sassendorf

  

Zondag 22 februari

Voorjaarsvakantie! De hoogste tijd om er even tussenuit te gaan. Dit keer gaat de reis naar Bad Sassendorf, een klein plaatsje in de buurt van Soest.

We hebben gekozen voor Maritim Hotel Schnittenhof. Het is een in landelijke stijl opgetrokken hotel met verschillende gebouwen waarvan sommige met elkaar verbonden zijn.

De route van Vlaardingen naar Bad Sassendorf

  

Ontvangst

Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen, krijgen wat informatie en gaan vervolgens onze kamer eens bekijken.

Een nette kamer, ruim genoeg, maar wat gedateerd qua inrichting. We dineren die avonds in het restaurant van het hotel. Is zonder meer goed. Dit geldt ook voor het ontbijt de volgende ochtend.


Maandag 23 februari

Het is een beetje druilerig weer. We besluiten naar het een paar kilometer verderop gelegen Soest te gaan. Soest heeft een leuk historisch centrum en ook een aantal aparte winkels, naast de bekende -saaie- ketens.

Entree hotel
Entree hotel
Centrum Soest (1)
Centrum Soest (1)
Centrum Soest (2)
Centrum Soest (2)
Gebouwen hotel (1)
Gebouwen hotel (1)
Gebouwen hotel (2)
Gebouwen hotel (2)

Aan het eind van de middag maken we nog even een wandeling door het dorp en komen uiteindelijk terecht bij 'Zum Alten Weinkeller'. Het blijkt niet alleen een 'Weinkeller', maar ook een restaurant te zijn.

We nemen een paar wijntjes en een lekker hapje. Lilian gaat voor de 'Französische Zwiebelsuppe' en ik voor de 'Graved Lachs'. Het smaakt prima en de ambiance is gezellig.

Zun Alten Weinkeller