Herfst 2017 - Bacharach

  

Zondag 15 oktober

Herfstvakantie! Even een weekje weg. We hebben gekozen voor Bacharach. We waren hier al in 2016 in de meivakantie. Het plaatsje en de omgeving bevielen ons wel, maar ons toenmalige Hotel am Markt niet. Tijdens die vakantie hebben we echter een paar keer heerlijk gedineerd in het Rhein-Hotel. Reden om nu in dit hotel te verblijven: we hen een arrangelent voor 6 nachten. De weersvoorspellingen zijn super, dus we hebben er zin in!Als we naar de afvaartplaats lopen, komt het pontje er net aan. Het blijft een apart gezicht om te zien hoe het veer manoevreert op de krachtig stromende Rijn


Doods

Het plaatsje Kaub zou een leuk historisch stadje zijn. Inderdaad, er zijn wel wat historische panden en een vermoeden van een binnenstad. Echter, op deze maandag rond het middaguur is er absoluut niets te beleven.

Uiteindelijk belanden voor de lunch in een Biergarten met een knorrige serveerster, mét uitzicht op de Rijn, dat dan weer wel.

Na deze niet vermeldenswaardige lunch nemen we het pontje weer en lopen langs de Rijn terug naar Bacharach.


Het gaat verder omhoog door de wijnvelden ... en nog verder ... best pittig, maar steeds weer die prachtige vergezichten die niet kúnnen vervelen.

Eenmaal op hoogte, lopen we langs akkers en weiden in noordelijke richting naar Oberwesel, waar we zomer 2014 overnacht hebben.

Onderweg komen we nog een vriendelijke Duitse vrouw tegen die de RheinBurgenWeg in de 'normale' richting bewandelt. Tijdens het gesprek raadt ze ons aan Wiesbaden te bezoeken.

Rond twaalf uur zijn we ter hoogte van Kaub en dalen we af. Er staat een bord: 'Auf eigene Gefahr'. Het is inderdaad een steile glibberige afdaling. Als we bijna beneden zijn glijdt Lil uit, maar gelukkig valt het erg mee, slechts wat lichte ontvellingen aan haar hand.

Blik op de Rijn

Bacharach - Kaub - Bacharach [blauwe route]

Daar is het pontje al

img_1080.jpg
img_1080.jpg
img_1082.jpg
img_1082.jpg
img_1083.jpg
img_1083.jpg
img_1084.jpg
img_1084.jpg
img_1085.jpg
img_1085.jpg
img_1086.jpg
img_1086.jpg
img_1087.jpg
img_1087.jpg
img_1088.jpg
img_1088.jpg
img_1090.jpg
img_1090.jpg
img_1091.jpg
img_1091.jpg
img_1092.jpg
img_1092.jpg
img_1093.jpg
img_1093.jpg

Foto-impressie

De route van Vlaardingen naar Bacharach

  

Vlotte reis

De reis verloopt voorspoedig. Na 399 km komen we in de loop van de middag aan bij ons hotel. We kunnen de auto met enig gepriegel zelfs nog voor de ingang parkeren.

We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een kamer op de eerste verdieping met een soort erkertje met een tafeltje en zitjes met blik op de stadsmuur én de Rijn.


Diner

We hebben gekozen voor een arrangement met halfpension. Ons wordt gevraagd of we het diner wel passend vinden, heel correct. Het diner is overigens prima, evenals de bijpassende wijnen.

Ter afsluiting nog een kopje koffie, maar dan ... de eetzaal wordt al ingedekt voor het ontbijt, niet écht gezellig of uitnodigend. Er is geen bar of lounge, dan maar naar de kamer?


Maandag ...

Wandeldag! Tijdens het ontbijt ziet het er buiten nogal nevelig uit, maar het zou spoedig opklaren. Het ontbijt is overigens nogal standaard en bepaald niet uitgebreid.

Na het ontbijt de wandel- c.q. bergschoenen aan en op pad!

We lopen een stukje van de RheinBurgenWeg, zie ook het boekje Rheinsteig RheinBurgenWeg Verlag Rother Wanderführeren. Wij lopen een stukje van die route, maar dan in tegenovergestelde richting, namelijk van Bacharach richting Oberwesel.

Ter hoogte van Kaub willen we afdalen en het pontje nemen naar Kaub. Vanuit het centrum van Bacharach lopen we omhoog naar het slot met een schitterend uitzicht op de omgeveing en de Rijn.