Meivakantie 2016 - Bacharach (1)

  

Woensdag 4 mei

Zo, er even een paar dagen tussenuit. We hebben gekozen voor het plaatsje Bacharach am Rhein: UNESCO Welterbe Oberes Mittelrheintal, waar we van woensdag tot zondag verblijven in Hotel am Markt. We vonden dit hotel via booking.com. Vier overnachtingen met ontbijt voor slechts € 393. Dat is niet duur, we zijn benieuwd. De reis verloopt wat stroefjes in Nederland door files, maar in Duitsland gaat het beter.

De route van Vlaardingen naar Bacharach

  

Ontvangst

We worden bepaald onpersoonlijk en niet hartelijk ontvangen door een redelijk contactgestoorde man die me de kamer wijst en de garage die we gereserveerd hebben. Na het uitpakken en inruimen diezelfde middag nog even gezellig in de zon een wijntje gedronken op het terras van Zum Grünen Baum: gezellig daar!  Deze gelegenheid is onderdeel van Weingut Friedrich Bastian.

's Avonds gedineerd in de Altkölnischer Hof. Beetje vergane glorie. Alerte oude dames in de bediening. Eten is kwalitatief standaard, maar duur. Tot slot nog wat gedronken in de Kurpfälzische Münze: ook erg gezellig. Na de vele wijnen storten we in bed!


Donderdag 5 mei - wandeldag

Eerst maar even ontbijten. Net geen zesje. We hebben vandaag gekozen voor een wandeling vanuit Bacharach. Een wandeling van een paar uur langs enkele ruïnes en natuurlijk door bos en langs wijnvelden.

Er lopen zoveel wegen en weggetjes omhoog dat het lastig is het 'rechte pad' - volgens de wandelgids althans - te vinden.

Omhoog lopend hebben we soms een prachtig uitzicht op de Rijn. Dat we het 'rechte pad' niet volgen, maakt niet zoveel uit, we wandelen heerlijk bij prachtig weer door een aantrekkelijk landschap.

Bij ongeveer het keerpunt van de route bij het plaatsje Steeg, pakken we de route weer op.


Op de terugweg wijken we bewust weer van de route af voor koffie in Gasthaus zur Alten Mühle. Ziet er aan de buitenkant leuk uit, maar het is nog net iets te fris voor koffie op het in de schaduw gelegen terras. Binnen is het helaas een sombere oubollige boel. We nuttigen er zo ongeveer de slechtste koffie ooit!


Daarom snel door naar Bacharach voor de lunch. We zoeken naar een leuk terras in de zon, maar dat valt nog niet mee, alles is bezet.

Lopen maar eens richting spoor en komen dan terecht bij het Rhein-Hotel. Leuke locatie, vlak naast het spoor met vanaf het terras prachtig uitzicht op de Rijn en de wijnvelden. En het eten is ... zeer goed! Daarbij ook nog attente bediening.


Vanavond hebben we gereserveerd in het restaurant van ons eigen hotel. De eigenaar heeft echt een communicatieprobleem: volkomen ongeschikt voor de horeca. Ook de vrouw die serveert weet niet wat vriendelijkheid en klantgerichtheid is.  Eten is op zich niet slecht maar ook niet bijzonder. Na het eten nog wat gedronken in het Rhein-Hotel waar we direct gereserveerd hebben voor het diner van vrijdagavond.