Zomervakantie 2018 - San Leonardo in Passiria


Dinsdag 31 juli

Zo, dat was dan Hotel della Torre, het laatste hotel van onze verzorgde ANWB autoreis. Een prima hotel overigens!

's Ochtends aan de balie nog even de drankjes afgerekend, viel mee, de toeristenbelasting betaald (kan het contant?) en een fooi achtergelaten voor het personeel.

Daarna richting San Leonardo in Passiria of St. Leonhard in Passeier, gelegen net in de Sarntaler Alpen. Een gebied dat ik al heel lang wil bezoeken.

Genießer & Wanderhotel Jägerhof ligt op 1380m hoogte aan een doodlopend weggetje boven de SS 44, de weg die via de Jaufenpass (2093m) naar Sterzing leidt. Van deze weg heb je absoluut geen last. Vanuit onze kamer - het balkon, hebben we een prachtig uitzicht over het Passeiertal en de prachtige bergen. Het hotel maakt een zeer plezierige en relaxte indruk op ons, het doet bijna Oostenrijks aan.

Het diner - slow food - is echt heerlijk, evenals de wijn. Het ontbijt is uitgebreid met voor de liefhebbers 'bio-dingen'. Wandelaars kunnen een lunchpakketje meenemen. Eigenaren en personeel zijn heel vriendelijk.

Vanuit het hotel kun je diverse wandelingen maken. De eigenaren geven je graag advies en lenen je desgewenst een wandelkaartkaart. Het hotel beschikt over een wijnkelder/bar en wellness faciliteiten.

De route van Stresa naar San Leonardo in Passiria

De Waltner Rundweg


Foto-impressie

.

Panorama-opname vanaf ons balkon

Woensdag 1 augustus

Vandaag een wandeling vanuit het hotel: de Waltner Rundweg.

Na een half uur missen we een bordje en lopen even verkeerd, maar als we teruglopen zien we al snel onze misser. Het is een afwisselende wandeling met af en toe flinke stijgingen.

Op het voor ons verste punt gaat het pad weer in oostelijke richting en dalen we vrij stijl - "au!" zeggen m'n knieën - naar de weg naar de Jaufenpas. Aan de andere zijde van de weg ligt Gasthaus Alpenrose. We besluiten op het terras te lunchen.

Het is nog steeds  behoorlijk warm en zonnig. Gelukkig af en toe een beetje wind. De vriendelijke gastvrouw heeft geen menukaart, maar noem een aantal gerechten op die ze kan bereiden. Het wordt een uitgebreide salade met natuurlijk wat witte wijn.

Na de lunch lopen we naar beneden de weg af richting kerk en pakken dan de route weer op in oostelijke richting. Het is toch wel érg warm! We stoppen even bij Auerhof voor een glas wijn. Gezien de hitte besluiten we de wandeling af te breken. We lopen een klein stukje terug en lopen dat steil omhoog naar de weg naar de Jaufenpass. Vanaf de weg lopen we een stukje in westelijke richting en zijn in 5 minuten bij ons hotel. Een leuke wandeling door afwisselende landschappen. Jammer dat het zo warm was! Na ons verfrist te hebben zoeken we de koelte op van het terras van het hotel.

IMG_1613.jpg
IMG_1613.jpg
IMG_1617.jpg
IMG_1617.jpg
IMG_1618.jpg
IMG_1618.jpg
IMG_1619.jpg
IMG_1619.jpg
IMG_1620.jpg
IMG_1620.jpg
IMG_1621.jpg
IMG_1621.jpg
IMG_1623.jpg
IMG_1623.jpg
IMG_1625.jpg
IMG_1625.jpg
IMG_2154.jpg
IMG_2154.jpg
IMG_4173.jpg
IMG_4173.jpg
IMG_4180 2.jpg
IMG_4180 2.jpg
IMG_4181.jpg
IMG_4181.jpg