Zomervakantie 2018 - Bad Laer


Donderdag 16 augustus

Omdat onze vakantie toch wel wat gestresst is verlopen door de veel te vroege geboorte van ons eerste kleikind - is allemaal goed gekomen - besluiten we nog een lang weekend weg te gaan. We kiezen voor Hotel Storck in Bad Laer.

Dit plaatsje ligt aan de zuidkant van het Teutoburger Wald. Het Teuroburgerwald is vrij smal en langgerekt en loopt min of meer west - oost, en gaat aan de ootzijde over in het Eggegebirge.

Route Vlaardingen - Bad Laer

We rijden tegen 10 uur van huis richting Bad Laer. Wel grappig, de route die we nu rijden voor een korte vakantie zijn we niet gewoon, meestal gaan we in zuidoostelijke richting naar Eifel, Moezel of Hunsrück.

We stoppen even in Osnabrück voor de lunch. Parkeren de auto in een parkeergarage in het centrum en lopen eigenlijk direct tegen een restaurant aan met terras, de Alte Posthalterei. Het blijkt een restaurant te zijn met specialiteiten uit Beieren, duidelijk te zien aan de Beierse vlag en logo's.

We eten er een gemengde salade met een wijntje en lopen vervolgens het oude centrum in. Is niet groot, maar best gezellig. Osnabrück heeft verschillende winkelcentra, ieder met zijn eigen charme.

We zijn op zoek naar een hoesje voor de nieuwe iPad van Lilian, maar dat gaat niet lukken vandaag. Wel kopen we een nieuw beschermplaatje voor haar iPhone, want de oude was vergeeld.


Rond 3 uur zijn we wel uitgekeken in Osnabrück en rijden in een half uur naar Hotel Storck in Bad Laer.

Mij komt het plaatsje natuurlijk bekend voor, want heb er in mei 2010 een weekje doorgebracht. We parkeren de auto voor het hotel en lopen naar binnen, We worden vriendelijk ontvangen en horen dat onze kamer in de dependance aan de overkant van de straat is op de derde verdieping. Het zal toch niet waar zijn: alweer op de derde verdieping en geen lift 🤣

Krahnstraße in Osnabrück

We slepen onze spullen naar boven, parkeren de auto een stukje verderop en gaan op het terras van ons hotel zitten voor een glas wijn. We zijn de enige gasten, maar niet voor lang, het terras loopt al spoedig gezellig vol. De wijnen zijn prima.

Het 4-gangen diner is best aardig, zeg maar gutbürgerlich. Onze kamer is wel erg warm, vandaar ongetwijfeld de statiefventilator.

Het ontbijt in het hotel is redelijk goed, alleen de logistiek klopt niet helemaal: dingen worden te traag aangevuld of onbreken.


Vrijdag

We gaan vandaag wandeling 16 lopen uit het boekje '30 Tageswanderungen im Osnabrückerland'. De wandeling begint op de parkeerplaats bij de Charlottensee in Iburg. Als we naar Iburg rijden regent het nog flink en we besluiten eerst een kopje koffie te doen. Het klaart gelukkig snel op en we rijden naar de parkeerplaats bij de Charlottensee.

De wandeling begint aan de overzijde van de weg. Een deel van de route volgt de Hermannsweg, een route die over de volle lengte van het Teuroburger Wald loopt.

De weg vertoont het eerste gedeelte verradelijk vals plat, wat maar niet op schijn te houden. We lopen vooral door een dicht bos met weinig open plekken of doorkijkjes. Af en toe passeren we een hutje.

De route staat op zich goed aangegeven, maar doordat er verschillende routes lopen is er soms enige onduidelijkheid. Maar op die momenten is een blik op de iPad met daarop de prachtige app Motion-X GPS voldoende om ons op het juiste spoor te houden.

Na ruim een uur komen we aan bij Waldwirtschaft Maleparus. Dit restaurant is overigens vanuit Lienen en Holperdorp met de auto te bereiken.

Mmm, toeval? Net als de Alte Posthalterei in Osnabrück heeft ook dit restaurant een Beierse inslag. Na de prima luch lopen we de weg terug. Grappig dat het 'vals plat' nu helemaal niet opvalt. Tegen vieren zijn we weer op de parkeerplaats.

Route Bad Iburg - Malepartus

We rijden terug naar Bad Laer en genieten op het terras van ons hotel met een wijntje na van onze wandeling. Morgen gaan we een stad of stadje bezoeken.