Zaterdag 7 augustus

Volgens de diverse weerberichten is deze zaterdag een regendag. We rijden 's ochtends naar het stadje met een 'historische Altstadt' Wolfach.

Na de koffie daar, het begint steeds harder te regenen, rijden we naar Hausach - niet zo leuk - en vervolgens naar Schiltach, dat een mooi historisch centrum heeft. Maar de regen maakt het er niet gezelliger op.

We lunchen bij Gasthof Sonne, een ouderwets gezellige tent, waar we op de iPhone het live-verslag zien van de overwinning van Sifan Hassan op de 10.000 meter.

Daarna lopen we in de stromende regen terug naar de auto en rijden terug naar ons hotel.


Foto-impressie

Schiltach ...
Schiltach ...

een prachtig
een prachtig
historisch
historisch
plaatsje
plaatsje

Zondag

Vandaag zou het droog en vrij zonnig zijn, dus wandelen! We kiezen een wandeling die volgens de beschrijving twee uur duurt en begint in  Oberwolfach-Kirche: de 'Heimatwegle-Kirche'.

We rijden eerst de 4 km van ons hotel naar het beginpunt van de wandeling, de Festhalle Oberwolfach in het gelijknamige plaatstje.


De wandeling begint tegenover de Festhalle. De weg gaat gestaag omhoog. Na zo'n vijftien minuten lopen we langs een Wassertretstelle . Verleidelijk, maar om nu al de wandelschoenen uit te doen ... toch maar niet.

Een stuk hoger gaan we bij een splitsing linksaf en komen al vrij snel bij een parkeerplaats voor bussen, met ook wat speelmogelijkheden voor kinderen.

Het asfalt gaat nu over in een bospad. In het dal links van ons zien we Oberwolfach liggen.

Na een kleine 2 km gaan we bij een splitsing scherp naar links en wat later gaat het bospad weer over in een asfaltweg die naar het dal loopt. Het laatste deel van de wandeling loopt vrij vlak door het dorp en is vooral sightseeing van het dorpje.

Tijdens de route worden we via borden regelmatig geattendeerd op historische artefacten. In bijna alle gevallen zijn de artefacten er niet meer, alleen de vermelding op het bordje bleef ...

IMG_3323.jpeg
IMG_3323.jpeg
IMG_3324.jpeg
IMG_3324.jpeg
IMG_3325.jpeg
IMG_3325.jpeg
IMG_3327.jpeg
IMG_3327.jpeg
IMG_3329.jpeg
IMG_3329.jpeg
IMG_3332.jpeg
IMG_3332.jpeg
IMG_3333.jpeg
IMG_3333.jpeg
IMG_3318.jpeg
IMG_3318.jpeg
IMG_3334.jpeg
IMG_3334.jpeg
IMG_3316.jpeg
IMG_3316.jpeg
IMG_3320.jpeg
IMG_3320.jpeg
IMG_3335.jpeg
IMG_3335.jpeg
IMG_3337.jpeg
IMG_3337.jpeg
IMG_3339.jpeg
IMG_3339.jpeg
IMG_3340.jpeg
IMG_3340.jpeg
IMG_3342.jpeg
IMG_3342.jpeg

Maandag

Vandaag rijden we naar Offenburg, dat op de kaart als een interessante stad wordt aangegeven. Het is maar 44 km rijden, maar daar doe je toch al snel een uur over. Je rijdt over binnenwegen die meestal tweebaans

Vlakbij het eindpunt van onze wandeling lopen we langs Hotel-Restaurant "3 Könige". Hier lunchen? Oké! Prima lunch en vriendelijk personeel. Daarna weer naar ons eigen hotel.


Foto-impressie

zijn. Er is veel vrachtverkeer en het is 'welliges Gelände'. Zie het reliëf op de route op de kaart hiernaast.


Offenburg is inderdaad een leuke plaats met een gezellig centrum. Het is heerlijk weer: een zonnetje maar niet te warm.

We slenteren gezellig door het centrum en scoren zowaar nog wat leuke kleding bij H&M.


Gezellige lunch gelegenheden ziet we echter niet. Het terras wat ons wel wat lijkt, zit vol. We lopen nog wat rond en lopen dan toch weer terug naar het 'uitverkoren' terras en vragen de eigenaar of er op korte termijn een tafeltje vrij komt. "Over een kwartier heb ik een tafeltje", zegt hij. Vinden we prima. We wachten even bij een fontijntje en kunnen wat later plaatsnemen op het terras van Gaststätte zum Andres. De lunch is niet slecht, maar ook niet bijzonder.

Oberwolfach - Offenburg

Het grootste pluspunt: het is een gezellige plek. Na de lunch slenteren we terug naar de parkeergarage. Op de terugreis naar het hotel zien we nog een paar bijzondere huizen.


Enkele foto's

Op onze laatste avond in het hotel is er in de Biergarten een barbecue. Dat betekent dat we al om 18:30 uur aan tafel gaan. BBQ is niet zo ons ding, maar gelukkig is er ook nog een salade bij.

Het blijft lang aangenaam buiten, daarom nemen we nog een Mirabellenschnapps: prosit!


Offenburg (1)
Offenburg (1)
Offenburg (2)
Offenburg (2)
Houten huizen
in Seelbach-Dautenstein
Houten huizen
in Seelbach-Dautenstein
Onze hotelkamer
ochtend van vertrek
Onze hotelkamer
ochtend van vertrek

Zomervakantie 2021 - Oberwolfach (2)