Route Vlaardingen - Ventron

Zomervakantie 2017 - Ventron


  


Vrijdag 28 juli

Eindelijk op vakantie ... We reizen via de Ardennen naar Hotel les Buttes in Ventron in de Vogezen.

Het hotel ligt in de Vogezen boven het plaatsje Ventron op zo'n 880 m hoogte, met enkele 'toppen' tot 1110 m. In de winter is het een rustig skigebied voor beginners. Het is nu ook rustig, want de weg houdt hier op.

Relais de Silence Hôtel les Buttes is mooi gelegen, het is een chique hotel, maar wel een klein beetje vergane glorie. We kregen een gratis update naar een andere veel ruimere kamer omdat er in 'onze' kamer gerookt was. Inderdaad ruim: een halletje, met een voorvertrek met tafeltje en bank, een zeer ruime badkamer met jacuzzi en een ruime slaapkamer met een zeer groot bed, waarop we uitstekend geslapen hebben.

's Avonds gedineerd in het hotel: was uitstekend, ook de wijn was prima.

Zaterdag

Prachtig zonnig weer! We kijken vol belangstelling naar een groepje mensen dat aan het oefenen is in paragliding. Na een kopje koffie in het naburige  hotel l'Hermitage maken we een wandeling van de achter ons hotel gelegen Chapelle de l'Ermi-

Paragliding

Chapelle de l'Ermitage Frère Joseph

tage Frère Joseph (870m) naar het dal. De weg is goed aangegeven met kruizen en kruisjes. Zeker dalend geen echt prettig pad: af en toe vrij steil met veel grote stenen.

Als we bijna in het dorp zijn, passeren we een skischans waar druk geoefend wordt. Eenmaal in Ventron zijn we eigenlijk is een doods dorpje beland: er is werkelijk niets te beleven; misschien mede omdat het zaterdag is?

Gelukkig is er één hotel met terras dat open is. Daar drinken we een kopje koffie en een jus d'abricot. Daarna aanvaarden we de terugweg omhoog. Hetzelfde pad lijkt ons niet zo leuk, dan maar via de weg die diverse afkortingen heeft voor wandelaars.

Wandeling van Chapelle de l'Ermitage Frère Joseph naar Ventron vice versa

's Avonds weer prima gedineerd in ons hotel. Voor een langer verblijf is de kaart vrij beperkt. Mogelijk biedt halfpension dan een oplossing?

Na het diner niet te laat naar bed, want we hebben morgen een aardige rit voor de boeg.