Zomer 2013 - Duitsland & Frankrijk

Woensdag 31 juli - reisdag

Vandaag verlaten we Nördlingen en daar zijn we eigenlijk wel aan toe. We zijn benieuwd naar ons volgende hotel dat Jack gisteren geboekt heeft. Onze bestemming wordt Gengenbach, een plaatsje 40 km ten ozo van  Straatsburg. We boekten hotel ‘Die Reichsstadt’ gelegen in de ‘Altstadt’.

Onderweg geluncht in Hotel-Restaurant Rebstock in Bühlertal, prima!

Nördlingen - Gengenbach

  

In de voormiddag komen we aan in ons hotel in Gengenbach, waar we hartelijk worden ontvangen door één van de personeelsleden. Het is  een prachtig verbouwd hotel met mooie comfortabele kamers, design, mooie inloopdouche met verschillende douchekoppen. De hoge scores op Booking en Tripadvisor zijn terecht.

Na het uitpakken krijgen we een lekker welkomstdrankje in de romantische tuin. Er is een nieuw aangelegd wellness gedeelte, waar je vers fruit, watertjes etc. kunt gebruiken. Puur verwennerij.


Trots

De eigenaar Gerhard Hummel wil ons graag uitleggen wat er allemaal kan en neemt daar ruim de tijd voor. Hij is duidelijk erg trots op zijn hotel dat hij samen met zijn vrouw runt.

Parkeren kan achter het hotel; moet je eigenlijk voor betalen, maar de parkeerwachter is met vakantie vertelde Gerhard: “und es gibt nur eine ...”dat komt dus goed uit. En mochten we toch een keer parkeerproblemen hebben dan kunnen we de autosleutels achterlaten bij de balie en dan zorgt iemand uit het hotel voor een parkeerplaats. Wat een service. Met de gastenkaart kunnen we gebruik maken van gratis (regionaal) openbaar vervoer.


Foto-impressie

IMG_0985.jpg
IMG_0985.jpg
IMG_0986.jpg
IMG_0986.jpg
IMG_0987.jpg
IMG_0987.jpg
IMG_0988.jpg
IMG_0988.jpg
IMG_0989.jpg
IMG_0989.jpg
IMG_0991.jpg
IMG_0991.jpg
IMG_0992.jpg
IMG_0992.jpg
IMG_0993.jpg
IMG_0993.jpg

Donderdag 1 augustus

Weer behoorlijk warm vandaag. Een kleine wandeling naar de Katzenstein gemaakt. Daar prachtig uitzicht op de omgeving, o.a. op Nordrach. Op weg naar boven zagen we een kalfje liggen. Op de terugweg lag het kalfje nog op dezelfde plek in de brandende zon. Leek ons niet goed. Wisten de boer te vinden en te alarmeren. Was hij blij mee, want hij had al een kalf verloren. Geluncht in Meryscher Hof naast ons hotel: ‘Gutbürgerlich’. ‘s Middags ging Lil ‘aan de muziek’ en ik naar de sauna: heerlijk!

Route naar de Katzenstein (615m)