Dinsdag - vervolg

Tja, nu nog ergens lunchen. We dachten aan het plaatsje Piesport. Als we wat later door Piesport rijden is het duidelijk dat er een carnavalsoptocht aanstaande is.

We lunchten eerder in Hotel Café Alt Piesport, net over de brug over de Moezel, maar helaas, die serveren op dit tijdstip alleen nog maar koffie met gebak. We rijden over de brug weer terug en we zien dat we er nog net op tijd door kunnen voordat de carnavalsoptocht begint.


We rijden nu langs de Moezel aan de kant van Wintrich, richting ons hotel. We zien weinig restaurants  die open zijn. Eén restaurateur verontschuldigt zich: "We zijn in principe open, maar we komen net bij van de chaos van carnaval." Hij geeft ons het advies gewoon deze weg te vervolgen, want dan komen we vanzelf bij 'Hotel Weißer Bär'.


Hij heeft gelijk, bij Weißer Bär - waar we eerder koffie dronken, kunnen  we nog lunchen. We zitten in

Voorjaarsvakantie 2020 - Zeltingen (2)

Regenboog vanuit het restaurant

een mooie  ronde uitbouw met prachtig uitzicht op de Moezel. Lilian kiest de Flammkuchen en ik de Rindertartar.  Naast de koffie als toetje na een felle bui ook nog een mooie regenboog. Na deze late lunch in Mülheim an der Mosel rijden we terug naar ons hotel.


Woensdag 26 februari

Hé, jarig! Vandaag gaan we naar Trier, altijd gezellig! Vorig jaar dronken we daar onze koffie eind februari op het terras aan de Hauptmarkt, maar nu is het echt geen terrasweer.


Na de koffie slenteren we wat rond, doen wat inkopen, waaronder wat boeken over Duitsland en deze streek. Uiteraard lunchen we zoals gebruikelijk in Brasserie Trier, altijd lekker en ook gezellig.


Na de lunch 'even' langs bij Engbers om kleding te kopen. Je wordt bij Engbers altijd vriendelijk en goed geholpen en ja dat mag dan die ene keer in het jaar dat ik kleding aanschaf ook best wat kosten. Daarna hebben we het wel gezien in Trier. Het weer is ook niet erg uitnodigend.


Eind van de middag duiken we in ons hotel de Braukeller in, voordat we rond 19:30 uur aan tafel gaan.

Donderdag

Alweer regen, maar een beetje hoger zou dat best sneeuw kunnen zijn. We rijden naar de Hunsrück om te kijken of het daar een beetje wit is. Dan hebben we geweten!

Vanuit Stipshausen pakken we de N24 / N126 naar Hochscheid, waarbij we de kam van de Hunsrück (667m) passeren. Net buiten Stipshausen gaat de regen over in natte en later droge sneeuw. Op de kam ligt een dun gesloten sneeuwdek. We rijden door naar Hochscheid en besluiten nóg een keer naar de kam te rijden en via Stipshausen naar Zeltingen terug te rijden.  

Sneeuw in de Hunsrück

Ziegenkäse vom Vulkanhof Gillenfeldauf karamelisierten Feigen und Hausgebeizter Lachs auf Gurkensalat mit Senf-Dillsoße. Heerlijk! Daarbij natuurlijk een droge witte wijn. Na de lunch naar ons hotel voor onze gebruikelijke bezigheden.


Vrijdag 28 februari

De zon schijnt! Wel fijn, maar jammer dat dit nu pas gebeurt. Na het ontbijt betalen we de rekening (viel erg mee) en rijden via Luik en Maastricht naar huis.

Met name het eerste stuk tot aan de grens met België rijden we door prachtige sneeuwlandschappen. Pas in de buurt van Luik verdwijnt het wit.

De reis verloopt vlot, we zijn 15:20 uur weer thuis.


Terugkijkend, een heerlijk weekje! De Mittelmosel is een streek die we al vaker hebben bezocht, maar één die nog steeds niet gaat vervelen. Wel jammer dat de weergoden ons niet wat beter gezind waren. Op naar de volgende - korte - vakantie eind april!

Althans dat dachten we toen. Maar door de corona ellende komt daar niets van terecht.


Foto-impressie

IMG_7466.jpeg
IMG_7466.jpeg
IMG_7464.jpeg
IMG_7464.jpeg
IMG_7459.jpeg
IMG_7459.jpeg
P1010857.jpeg
P1010857.jpeg
P1010858.jpeg
P1010858.jpeg
IMG_7465.jpeg
IMG_7465.jpeg
P1010856.jpeg
P1010856.jpeg
IMG_2631.jpeg
IMG_2631.jpeg
IMG_2632.jpeg
IMG_2632.jpeg
IMG_7480.jpeg
IMG_7480.jpeg

De sneeuwval zet flink door en onderweg naar Zeltingen komen we in een stremming terecht: een stukje voor ons, zijn twee auto's op elkaar geschoven. We besluiten om te keren en een alternatieve route te nemen. We zien steeds meer vrachtwagens langs de weg staan die op de sneeuw bedekte wegen de helling niet kunnen nemen. Pas als we Zeltingen naderen, gaat de sneeuw weer over in regen vermengd met sneeuw. We zijn veel later dan gedacht terug in Zeltingen, maar we kunnen gelukkig nog terecht in Hotel Zeltinger Hof. Een leuk restaurant.

We kiezen allebei de Zeltinger-Schieferterrasse. Roastbeef mariniert mit Sophia ́s Olivenöl und Noviander Moselbalsamico, Hausgemachte Wildterrine von Reh und Wildschweinmit Kürbis-Chutney, Steinpilzcremesuppe, gebratener

Van Zeltingen via de Hunsrück naar Stipshausen vice versa

H   u   n   s   r   ü   c   k