Herfstvakantie 2020 - Vaals


Vrijdag 22 oktober

Tja, door corona geen korte vakantie in ons favoriete buurland Duitsland. We zoeken dus een alternatief en denken dit gevonden te hebben in Hotel Restaurant Bloemendal in Vaals, onderdeel van de Van der Valk keten. De reis verloopt voorspoedig, afgezien van de laatste 10 km: maaiwerkzaamheden en wat later een ongeluk. Even na drieën komen we aan bij het hotel, wat een prachtige entree!


We worden vriendelijk - op afstand - ontvangen. We hebben op de eerste verdieping een ruime kamer met een slim ingerichte badkamer, én een klein balkon met een mooi uitzicht op de parkachtige omgeving.

Nadat we ons geïnstalleerd hebben, gaan we kijken of we iets kunnen drinken. Geen probleem, uiteraad alles op afstand, maar in de praktijk valt de corona-ellende hier erg mee.

Na 'de borrel' gaan we rond 20:00 uur aan tafel. We zijn  benieuwd ... Onze voorgerechten zijn respectievelijk bieten carpaccio met geitenkaas, en een mousse van kabeljauw met 'frutsels': heerlijk. Hoofdgerecht voor ons allebei een hertenbiefstuk met stoofpeertjes: goed, maar geen Aha-Erlebnis. Dessert: een heerlijk hazelnoottaartje met vanille-ijs en voor mij een espresso (ben geen liefhebber van desserts). De huiswijn is prima, evenals de cognac (bij gebrek aan calvados) bij de koffie.


Vrijdag

Volgens één van de vriendelijke dames van de receptie is Duitsland 'open', dat wil zeggen als je binnen 24 uur het land weer verlaat. Voor ons dus geen probleem.

Het weer schijnt vandaag nogal wisselvallig te zijn, dus een stad bekijken, Aken dus! Qua regen hebben we dat  geweten, wat een plensbuien! Soms scheen de zon heel even, maar ook dan regende het licht. Het blijft maar regenen tot stortregenen! Oké, dan maar lunchen. We kiezen voor Rose am Dom. Het ziet er binnen gezellig uit. Er zijn maar weinig gasten, behalve wij nog twee zakenlui. De bediening is heel vriendelijk en het eten is prima! We zouden hier best wel eens willen dineren ...

Route Vlaardingen - Vaals

Entree van het hotel

Restaurant Rose am Dom - een aanrader [foto's © Rose am Dom]

Na de lunch weer de regen in. We bekijken nog een paar winkels, gaan hier en daar naar binnen, maar met die mondkapjesplicht én de regen gaat het toch gauw vervelen.


We lopen terug naar Parkhaus am Dom en besluiten een autotochtje te doen van het hotel: de '1,2, 3, 4 landen autotocht' van ca. 50 km. Nou ja, niet echt vier landen, je begint in Nederland, vervolgens rijd je naar Duitsland, dan naar België en tot slot weer naar Nederland.


Op zich een leuke route, maar jammer dat er diverse wegwerkzaamheden waren, waardoor we moesten omrijden of locaties zoals het historische centrum van Kornelimünster zelfs niet konden bereiken.

Maar toch, een leuke trip door soms prachtige landschappen. En ... de zon komt er steeds meer bij!


In het hotel maar gauw aan de borrel, want na 20:00 uur mag er in hotels niet meer geschonken worden: nieuwe maartegel. Wat hebben we toch een bevoogdende overheid met al die corona-maatregelen die m.i. geen effect sorteren.