Onderweg

Meivakantie 2018 - Rüdesheim 2 - 1

Zaterdag 28 april

Rüdesheim was ons in februari  - ondanks de kou - goed bevallen, ook hotel Breuer's Rüdesheimer Schloß. Reden om dit hotel opnieuw te boeken voor de meivakantie. Qua reis ook handig, omdat het aansluit op het neven & nichten weekend dat dit keer in Heimbach was.


Zondag

Na een gezellige dag met z'n allen in Heimbach bij Hans-Peter en Yvonne, overnachten we in hotel

Klostermühle ook in Heimbach, maar dan in het dorp. Heimbach is trouwens mooi gelegen in het Nationalpark Eifel. Van hieruit  kun je prachtige wandelingen maken in dit mooie gebied. Hotel Klostermühle heeft eenvoudige schone kamers, meestal met bad, voor een redelijke prijs. Een tweepersoonskamer incl. ontbijt kost tussen de €72 en € 82.

Na een goede nachtrust en een prima ontbijt nemen we afscheid van elkaar en rijden wij binnendoor naar Rüdesheim: tijd genoeg.

We beginnen de reis met diverse regenbuien, afgewisseld door zonnige perioden, maar naarmate

Hotel Klostermühle - Heimbach

we dichter bij onze bestemming komen knapt het weer flink op!

Onderweg drinken we  nog even een kopje koffie in Mendig om daarna onze weg te vervolgen naar Rüdesheim.


We zijn rond 13:15 uur in het hotel, waar we opnieuw hartelijk worden ontvangen met een glaasje sekt op het drukke terras.

Al snel komt Frau Breuer (de eigenaresse) een praatje maken. Er is een probleempje: onze kamer is niet vrij, menselijk foutje. We krijgen kamer 22 op de tweede verdieping in plaats van kamer 10 op de eerste verdieping.

Ze doet het ons voorkomen dat kamer 22 een veel betere keuze is dan kamer 10. Minder herrie van

terras en prachtig uitzicht over de wijnvelden. Maar als we dat willen, is kamer 10 vanaf maandag beschikbaar. We voelen nattigheid ...

We hebben niet voor niets kamer 10 gereserveerd. Dit vanwege de ligging, de grootte en het balkon. Kamer 10 - dat blijkt later - is echter pas vanaf dinsdag beschikbaar. Ga toch maar even langs aan de balie, om m'n beklag te doen, immers op de reserveringsbevestiging staat:


Doppelzimmer ( Zimmer 10 ), Preis: Pro Nacht inklusive Rheingauer Sektfrühstück € 129,-.

Bitte beachten Sie, dass Ihre Reservierung mit diesem Schreiben verbindlich ist. Die Reservierung können Sie allerdings 2 Tage vor Anreisedatum in schriftlicher Form kostenfrei stornieren. 


Wel apart, de reservering is blijkbaar wel 'verbindlich' voor ons, maar de kamerkeuze, hoewel bevestigd, niet. Na enig heen en weer gepraat en veel excuses krijgen we een vier gangen diner aangeboden. Hiermee is de kwestie voor ons afgedaan.


's Middags lopen we een beetje rond door Rüdesheim: wat een bizar verschil met februari! Alle winkels zijn geopend, het is overal druk, een soort mini Cochem en overal groepen Chinezen.

Na onze wandeling door het stadje drinken we nog wat op het zeer gezellige terras van ons hotel. Het weer is inmiddels heerlijk opgeknapt en het blijft ook 's avonds warm, vandaar dat we een plekje op het terras reserveren voor het diner.

Het is erg druk op het terras met 'levende muziek' met hordes Amerikanen en Chinezen die zich laten vollopen met wijn.


Maandag 30 april

Goeiemorgen! Het weer ziet er vandaag compleet anders uit: zwaar bewolkt, harde vlagerige wind en de temperatuur ligt rond de 12 ºC.

We besluiten met de stoeltjeslift naar het Niederwalddenkmal te gaan. Voor € 11 brengt de stoeltjeslift ons beiden naar boven. Door de harde wind is het bepaald fris in het gondeltje.

Eenmaal boven genieten we eerst even van het prachtige uitzicht. De zon doet verwoede pogingen om door te wolken te breken. En dat met steeds meer succes, dat maakt het alweer een stukje aangenamer!

Niederwalddenkmal

Blik op de Rijn

Restaurant Niederwald met groot terras ziet er niet zo gezellig uit en we besluiten een stukje naar beneden te lopen, juister gezegd veel trappen naar beneden, naar Das Rebenhaus. Het terras heeft een prachtig uitzicht over de wijnvelden en de Rijn, maar de serveerster haalt de kleedjes van de tafels op het terras want inderdaad het is fris buiten. We gaan naar binnen waar de houtkachel brandt.

Na de koffie - anderen zitten alweer aan de wijn - lopen we op ons gemak door de wijnvelden terug naar Rüdesheim.

Uitzicht over de wijnvelden en de Rijn


Tja, waar zullen we gaan lunchen ... We lopen een beetje rond en kiezen voor Hotel Reinstein. We gaan aan het raam zitten met uitzicht op het terras en de Rijn. De ober voert een tevergeefs gevecht met de wind: op het terras waaien de kleedjes weg en het bord met de luchkaart valt door de wind steeds om.

We gaan voor de Spargelsalat en de Champignonsalat met daarbij een heerlijke riesling. Later die middag vermaken we ons op ons 'eigen' terras.

's Avonds genieten we het ons aangeboden viergangen diner, met bijpassende wijnen. We worden echt in de watten gelegd, heeft men iets goed te maken?


Foto-impressie

IMG_1371.jpg
IMG_1371.jpg
P1010553.jpg
P1010553.jpg
IMG_1374.jpg
IMG_1374.jpg
IMG_3719.jpg
IMG_3719.jpg
IMG_1402.jpg
IMG_1402.jpg
IMG_1382.jpg
IMG_1382.jpg
IMG_1385.jpg
IMG_1385.jpg
IMG_1404.jpg
IMG_1404.jpg
IMG_1387.jpg
IMG_1387.jpg
IMG_1389.jpg
IMG_1389.jpg
IMG_1390.jpg
IMG_1390.jpg
IMG_1394.jpg
IMG_1394.jpg
IMG_3721.jpg
IMG_3721.jpg
IMG_1392.jpg
IMG_1392.jpg
IMG_1376.jpg
IMG_1376.jpg