Voorjaarsvakantie 2016 - Kallstadt

  

Dinsdag 23 februari 2016

Vakantie, eindelijk... We gaan er een paar dagen tussenuit, naar één van onze favoriete streken van Duitsland: Rheinland-Pfalz.

Dit keer kozen we voor Weinhaus Henninger in Kallstadt, midden in de wijnstreek. Na een vlotte reis met nog een lunchpauze zijn we even na 16.00 uur gesetteld in ons hotel. We hebben een mooie ruime kamer. Zo te zien is het hotel onlangs gerenoveerd.

Na een paar heerlijke wijntjes in de bar / lounge, dineren we deze avond in het restaurant van het hotel. Vriendelijk meedenkend personeel. De kaart heeft veel lokale vleesgerechten, zoals Saumagen, bepaalde worsen, maar ook ribeye; maar ... eigenlijk alleen vleesgerechten.

Lilian gaat voor de Cordon Bleu, Jack kiest de Saumagen. Kwaliteit is goed, wijn is goed, maar we hadden graag wat meer keus gehad, zoals vis enz. We zitten overigens heel gezellig in dit restaurant. Na koffie en een Schnaps storten we ons bed in.

Route Vlaardingen - Kallstadt


Woensdag - bekend terrein

Het kan natuurlijk niet missen, we voelen ons op bekend terrein: we waren in 2012 al in Maikammer. We gaan eerst naar Bad Dürkheim voor een kopje koffie. Het is ondanks de zon nét iets te fris om buiten te zitten.


Daarna rijden we wat rond, stukje van de Weinstraße, even naar Maikammer: waar lag ons hotel ook alweer... Vervolgens rijden we in westelijke richting naar Elmstein in het Naturpark Pfälzerwald, in de hoop daar gezellig te kunnen lunchen. Een prachtige route, maar Elmstein is bepaald uitgestorven.  


Lunch

We rijden verder in westelijke richting en komen op een plateau, daar liggen enkele panden waaronder één hotel-restaurant: Hotel-Restaurant Johanniskreuz. Nou ja, proberen maar, het is tegen 13.30 uur. Dit bleek achteraf een zéér onverstandige keuze!

We worden hartelijk welkom geheten door de eigenaar. Hij heeft geen kaart, maar vertelt dat er drie lunchgerechten zijn, waaronder Gänsebrust. Dat wordt onze keuze, nemen een soepje vooraf en wat wijn, blijkbaar een fles in dit etablissement. De wijn is goed, de soep is heerlijk, maar de gans is droog en wordt geserveerd met rodekool (niet lekker) en allerlei 'frutsels', vruchtjes, kastanjes en meer. Het venijn zit echter in de staart, de rekening dus. De gans blijkt € 31 te kosten, op de kaart staat € 28, maar daar komen de frieten blijkbaar nog bij. Met de sla, soep en wijn bedraagt de rekening € 107 en dat voor een matige lunch! En dan ... afrekenen met je pinpas: € 5,00 extra. Wat een afknapper!

Kaiserslautern

Na deze afknapper besluiten we even door te rijden naar Kaiserslautern. Mmm, niet écht gezellig. De parkeergarage kunnen we niet in, omdat ons pinpas hier niet werkt. Achteruit terug, wat irritant allemaal: weg hier!

We rijden nog even naar Bad Dürkheim op zoek naar parfum voor Lil, maar die is alleen voorradig in de kleinste maat fles. Jammer maar helaas, dan maar morgen kopen in Heidelberg.


Diner

's Avonds dineren we in Vinothek Weingut am Nil: bijzondere ambiance, heerlijk eten! Na een korte wandeling zijn we weer in ons hotel. Morgen naar Heidelberg.


Foto-impressie Weinhaus am Nil


IMG_2278.jpg
IMG_2278.jpg
IMG_2279.jpg
IMG_2279.jpg
IMG_2280.jpg
IMG_2280.jpg
IMG_2281.jpg
IMG_2281.jpg
IMG_2284.jpg
IMG_2284.jpg
IMG_2286.jpg
IMG_2286.jpg
IMG_2287.jpg
IMG_2287.jpg
IMG_2289.jpg
IMG_2289.jpg