De route van Galtür naar Heidelberg

  

De terugreis van Galtür naar Heidelberg was geen feestje. Lange wachttijden voor de Arlbergtunnel (ook bij de Fernpass overigens) en ook in Duitsland veel files. Uiteindelijk waren we pas rond 17:30 uur in Heidelberg.

We konden de auto direct voor de deur parkeren in de smalle Große Mantelgasse om de spullen uit te laden. Na het uitladen parkeren we de auto in parkeergarage P11 op 3 minuten loopafstand. Met een skibox op de auto  (max. 2.00 m) kun je parkeren in P3, P14 of P15, op een kleine 15 minuten loopafstand.


Sfeervol

Weißer Bock is een mooi historisch pand uit de zestiende eeuw en ligt aan de rand van het centrum. De kamers zijn ruim en modern.

De ruimte waar zich het restaurant en de bar bevindt is in 19e-eeuwse stijl met veel hout en is sfeervol. Voor het diner hadden we een gezellige tafel voor zes personen, met

Kerstvakantie 2017 - Heidelberg

  

Zaterdag 30 december

Na een heerlijke week wintersport in Galtür met perfecte sneeuw, terug naar huis. Zoals we wel vaker doen op de terugreis, hadden we met ons groepje van drie echtparen besloten onderweg te overnachten.

De afgelopen jaren was dat steeds in Schwäbisch Hall, in Gasthof Hotel Goldener Adler. Een schitterend pand uit de veertiende eeuw. De laatste keren viel het hotel steeds meer tegen: weinig vriendelijk personeel, met oud en nieuw werden we ‘weggekeken’ uit het hotel en we konden er het jaar daarop op Silvesterabend niet dineren. Daarom leek het ons leuk weer eens ergens anders te overnachten. De keuze viel op Hotel Weißer Bock in Heidelberg.

uitzicht op de ruime bar en de rest van het restaurant.


We hebben werkelijk ver-ruk-ke-lijk gegeten. Alles was van perfecte kwaliteit. Dit gold ook voor de wijnen.

Aan deze 'gehobene Klasse' hing echter wel een prijskaartje: het ganzenmenu - zonder wijnarrangement - was € 54,00; de Chauteaubriand - voor 2 personen - € 96,00.

Maar ... we vonden het de prijs zeker waard. Kortom, zijn we in de buurt, dan gaan we zeker nog een keer dineren in Hotel Weißer Bock!


De kamerprijs bedroeg een normale € 115,00 voor 2 personen. Het prima ontbijt kostte € 12,00 p.p.


Einde en begin

Dat was dan het einde van de vakantie, althans voor onze vrienden, want Lil en ik vervolgen onze reis niet naar huis, maar naar Löf aan de Moezel. Daar gaan we  in Hotel Lellmann Silvester en de eerste nieuwjaardagen doorbrengen.

Tja, natuurlijk eerst de auto ophalen uit de parkeergarage. De prijs viel alles mee, slechts € 7,00 voor 14 uur parkeren.

En nu: op naar Löf!

Blik op het restaurant bij het ontbijt

(placeholder)