Herfstvakantie 2016 - van Maastricht naar Drolshagen

  

Vrijdag 21 oktober

Eerst een weekendje Maastricht samen met Lilian, die daar vrijdag 'toevallig' voor haar werk is. We kiezen het trendy B&B 'The Dutch', gelegen in 'Wyck'. Niet goedkoop, maar wel erg stijlvol. We hebben een prima wat donkere kamer. Er is een gezellige lounge met zeer vriendelijk en meedenkend personeel.

Vrijdagavond gegeten in Bouchon d'en Face. Was best goed maar niet bijzonder. We vonden de kaart nogal klassiek en weinig verrassend.


Zaterdag

We ontbijten in Coffeelovers aan Plein 1992. The Dutch biedt gratis breakfest bags aan, maar dat vonden we niet zo gezellig.

Na het ontbijt is het nog druilerig, maar al spoedig komt de zon tevoorschijn. Gezellig gewinkeld in Wijck, maar ook in het 'gewone' centrum.

Geluncht in Café Chique, een heel gezellige en sfeervolle tent.

Reserveren is er niet mogelijk, kortom gewoon langsgaan en aan de bar wachten tot er een tafeltje vrijkomt.


The Dutch

  

Vanaf vrijdagavond proberen we al een tafel in een leuk restaurant te reserveren, een bijna onmogelijke opgave. Tip: reserveer al voor je vertrek (het) restaurant(s).

De restaurants van onze keuze hadden geen plek meer: Harry's, Rozemarijn en 'O'.

Tja, wat nu ... Zaterdagavond eerst nog even wat gedronken in de lounge van The Dutch. Ze hebben een grote keuze aan whiskey's en allerlei soorten gin en weten daar ook wat over te vertellen.

Daarna op de bonnefooi Wyck in onder het motto: we zien wel. We lopen gezellig door de Rechtstraat en het valt ons op hoeveel restaurants er in deze straat zijn.

We gaan toch nog even langs bij 'O' en zowaar: over een halfuurtje hebben ze plek!

Om de tijd te doden, drinken we nog even wat bij CINQ, waar we ook vanmiddag al even op het terras zaten.

Restaurant 'O' is een beetje een pijpenla, de tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar. Dat is de betrekkelijke kritiek die we hebben op dit restaurant, want wat hebben we hier verrukkelijk gegeten!

Vooraf kwam de chefkok nog even vertellen wat er buiten de kaart was, hij toonde ons o.a. verse tarbot en vongole.

Gin tonic

De tarbot werd onze keuze voor het hoofdgerecht.

Lilian ging voor de vongole als voorgerecht, waren erg lekker, en ik natuurlijk voor de platte Zeeuwse oesters. Eerst zes: waren super, dan nog maar vier!

Het is lang geleden dat we zo verrukkelijk gegeten hebben. 'O' wordt voortaan onze vaste stek als we in Maastricht zijn!