Route Wettelsheim - Brand (Ruhpolding)

Zomervakantie 2019 - Brand

  

Vrijdag 2 augustus

Na het ontbijt rekenen we de twee nachten af en gaan richting Butz'n Wirt in het gehucht Brand bij Ruhpolding. Het is maar een uur of vier rijden en we hebben dus geen haast.

Rond lunchtijd stoppen we in Wasserburg am Inn, een mooi stadje. Het historische stadscentrum ligt op een schiereiland dat voor 7/8 deel omsloten is door de Inn. We parkeren de auto in de parkeergarage en lopen naar het centrum.

In de Herrengasse vinden we een leuk terras voor de luch: Restaurant Herrenhaus. Heerlijk in de schaduw, prima geluncht, prettige bediening!

Na de lunch scoort Lilian ook nog een mooie jurk in de Herrengasse! Daarna door naar Butz'n Wirt, waar we rond half vijf aankomen.

We worden hartelijk ontvangen door Marc, de eigenaar - samen met zijn vrouw Rachel. We hebben een ruime kamer op de tweede verdieping, helaas waren de kamers met balkon al 'vergeben'. Na onze spullen te hebben uitgeruimd is het tijd voor een wijntje op het heerlijk terras met het prachtige uitzicht!

In vergelijking met 2013 is er best veel veranderd in Butz'n Wirt! Tijdens ons eerste bezoek was er altijd reuring: de vele huisgasten, en de 'passanten' die wat kwamen drinken of eten. Een drukte van belang maar wel gezellig.

Marc en Rachel hebben besloten het grote terras te splitsen in een deel voor bezoekers en een deel voor huisgasten.

Overdag is Butz'n Wirt gesloten voor 'passanten', maar vanaf 17:00 uur is het restaurant geopend. Voor huisgasten is altijd plek in het restaurant.

Op woensdag en zaterdag is het restaurant ook voor huisgasten gesloten. Vinden we wel jammer: moet je weer naar het dal om een hapje te eten. Vanuit het standpunt van Marc en Rachel bekeken wel begrijpelijk, want ze doen - met wat hulp voor schoonmaak en ontbijt - alles zelf.

Uitzicht vanaf het terras

Zaterdag

Na een heerlijk ontbijt naar Ruhpolding. Eerst koffie gedronken op het terras van Restaurant Café Maibaumstüberl en daarna wat rondgewandeld. Vervolgens naar Traunstein gereden om 'iets' voor de lunch te zoeken. Toen we in de auto stapten was de lucht al pikzwart, onderweg volgt een zware onweersbui.

Maar in Traunstein is het alweer - bijna - droog. We parkeren de auto - dat is gratis op zaterdag - en lopen een aantal trappen op om in de 'bovenstad' te komen waar het centrum is.

Op de 'Stadtplatz' het marktpein, loopt de markt ten einde. We lopen in de lichte regen even rond en

besluiten te lunchen in Café, Bar & Restaurant Lindl.

Goede lunch! Wel een beetje Duits dat we niet kunnen pinnen. Van Marc van Butz'n Wirt begrijpen we dat pintransacties voor bedrijven in Duitsland nogal duur zijn. Per oktober 2019 worden de tarieven echter  verlaagd volgens richtlijnen van de EU.


Na de lunch rijden we terug naar Butz'n Wirt. Omdat zaterdag Ruhetag is in Butz'n Wirt rijden we aan het begin van de avond weer naar Ruhpolding voor het diner. We proberen eerst Hotel Ruhpoldinger Hof, maar daar is het superdruk: "leider kein Platz." Dan maar naar de overkant naar Hotel zur Post, daar is ruim plaats. Het restaurant heeft twee niveau's, wij kiezen 'beneden' een leuk tafeltje, tegen het iets hoger gelegen gedeelte aan. 'Beneden ligt drie treden lager dan de rest van het restaurant. Dit wat lager gelegen deel is trouwens erg groot, zonder iets van een afscheiding tussen de tafels: bepaald ongezellig. De bediening is vriendelijk, wijnen en eten zijn goed.


Enkele foto's

Traunstein vanuit het noordoosten [Wikipedia]

Wapen van Traunstein

'Unseren Holzknechten'

Uitzicht vanaf het terras