Voorjaarsvakantie 2016 - Kallstadt (2)

  

Donderdag

Na het prima ontbijt gaat we naar Heidelberg. Blijft een mooie en gezellige stad.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen blijft het maar zonnig en droog. Het is wel vrij koud met wat wind.

Maar op een zonovergoten terras laten we ons de koffie goed smaken, ondanks de lage temperatuur van 2ºC. Het is duidelijk dat de zon al flink aan kracht wint, lente!

Na de koffie lopen we door de 'Hauptstraße', de belangrijkste winkelstraat met een zeer gevarieerd aanbod van winkels, eettentjes, rommelzaakjes en chique hotels. We doen op de Bismarckplatz nog wat inkopen.

Na wat twijfel en zoeken komen we voor de lunch terecht in Hotel Goldener Hecht, een historisch pand. Het is er gezellig en het eten is goed. Lil gaat voor een toppertje: gebackene Champignons.

Na de gezellige lunch gaat we op ons gemak terug naar ons hotel.

's Avonds lopen we een paar honderd meter naar het verderop gelegen Hotel Restaurant Kallstadter Hof, waar we dineren. Het restaurant heeft een Oostenrijkse uitstraling, het personeel is vriendelijk en het eten is 'gutbürgerlich'.


Vrijdag 26 februari

Hé, jarig vandaag! Na de gebruikelijke prima lunch gaan we naar Worms. We lopen wat door de niet zo gezellige winkelstraat en doen een kopje koffie in Café Konditorei Schmerker. Een gezellig drukke gelegenheid. Na de koffie hebben we het eigenlijk snel gezien: Worms is niet bepaald gezellig. We rijden nog even langs de Rijn -veel industrie- en gaan dan weer in westelijke richting naar de wijnstreek.

Na enige omzwervingen komen we terecht in Freinsheim, een plaatsje met een leuk historisch centrum. Enkele bijzondere winkeltjes, wat restaurants, maar niet bepaald

eeen lévendig stadje.

We gebruiken de lunch in een restaurantje in de buurt van 'Am Eisentor. Ziet er van buiten heel gezellig uit, maar eenmaal binnen valt het wat tegen: simpele bijna cafetaria-achtige inrichting.

Onze lunch is niet slecht, maar ook niet bijzonder. Irritant: we kunnen niet pinnen! Moest dus even naar de bank voor contant geld. Toch weer 1554 stappen!


Foto-impressie Freinsheim

IMG_2303 (1).jpg
IMG_2303 (1).jpg
IMG_2302 (1).jpg
IMG_2302 (1).jpg
IMG_2304 (1).jpg
IMG_2304 (1).jpg
IMG_2305 (1).jpg
IMG_2305 (1).jpg
IMG_2306 (1).jpg
IMG_2306 (1).jpg
IMG_2307 (1).jpg
IMG_2307 (1).jpg
IMG_2308 (1).jpg
IMG_2308 (1).jpg
IMG_2309 (1).jpg
IMG_2309 (1).jpg

Weinhaus am Nil

's Avonds dineren we weer in Weinhaus am Nil. Er staan zowaar oesters op de kaart. Tja... daar kan ik niet omheen. Ze zijn heerlijk. Ook de andere gerechten lieten zich prima smaken.

Dit restaurant is een topper, een gezellige ambiance, prima keuken en vriendelijk personeel.

Dat was alweer de laatste avond! Nog één keer slapen in de uitstekende bedden van Kallstadter Hof en dan weer naar huis.


Hotel Kallstadter Hof

We hebben een prima hotel, maar het plaatsje Kallstadt is niet zo gezellig, het ligt aan de vrije drukke N271.


Zaterdag 27 februari

Het weekje zit er weer op. Het was gezellig en het weer was prachtig, terwijl de voorspellingen een dag voor vertrek nog allerbelabberst waren.

Voor het vertrek maak ik nog een paar foto's vanaf het terras aan de achterzijde van het hotel.

IMG_2322.jpg
IMG_2322.jpg
IMG_2323.jpg
IMG_2323.jpg
IMG_2324.jpg
IMG_2324.jpg