Voorjaar 2017 - Kallenhardt (2)


Dinsdag

Mmm, heerlijk geslapen, de zonnestralen spieden door de gordijnen, kortom actie! Na een heerlijk ontbijt gaan we wandelen bij de Möhnesee, vandaag opnieuw prachtig zonnig weer. We starten op de parkeerplaats bij wat later Torhaus-Möhnesee blijkt te zijn.

Het eerste deel van de route is saai. We lopen op een fietspad met links van ons de Möhnesee en rechts de -vrij rustige- L857. Na zo'n 40 minuten gaan we

eindelijk rechtsaf het bos in en verlaten we het fietspad en de L857. Even een plas- en koffiepauze bij een Imbiß. Daarna weer verder. De route wordt nu wel aantrekkelijker. We zien in de verte een vrij hoge toren. Zo'n 20 minuten na de koffiepauze komen we bij de Möhnesee-Turm, gebouwd met financiële steun van de EU.

"Zullen we even naar boven lopen?" zeg ik. Lil heeft er niet zo'n zin in, maar volgt me met frisse tegenzin. Na 206 treden staat we zo'n 40 meter boven het omringende landschap en hebben een schitterend uitzicht over de hele omgeving. Na de Möhnesee-Turm vervolgen we onze route. We komen relatief veel wandelaars tegen. Maar het is nu eenmaal een bekend toeristengebied met actieve (wandelen, fietsen zeilen) en passieve (Kaffee mit Kuchen enz.) mogelijkheden.

Wandeling bij de Möhnesee


Na een wandeling van 5,56 km én het beklimmen van de Möhnesee-Turm, zijn we na anderhalf uur weer op de parkeerplaats. Tijd voor de lunch.

Aan de parkeerplaats zien we Torhaus-Möhnesee liggen. Mmm, ziet er goed uit. Wel een beetje uitgestorven. Lil probeert de hoofdingang, maar die is gesloten.

Eigenwijs als ik ben probeer ik de rechterzij-ingang en jawel hoor, een groot gezellig druk restaurant met een enorm terras, met daarachter een beeldentuin: fantastisch! We weten nog een heerlijk plekje te vinden: tafel 77 ;-)

We gaan allebei voor een salade, Tante Fine. Blijkt al 16 jaar op de kaart te staan. We zijn het er allebei over eens: volkomen terecht. Ook de wijn is prima. Kortom heerlijk toeven hier in de stralende zon!


Foto-impressie

Torhaus-Möhnesee

Een heerlijk ontbijt
Een heerlijk ontbijt
De diverse wandelroutes
De diverse wandelroutes
Plas- en koffiepauze
Plas- en koffiepauze
Infobord Möhnesee-Turm
Infobord Möhnesee-Turm
Uitzicht vanaf de Möhnesee-Turm
Uitzicht vanaf de Möhnesee-Turm
Uitzicht (2)
Uitzicht (2)
Torhaus am Möhnesee
Torhaus am Möhnesee
Orangerie
Orangerie
IMG_2539.jpg
IMG_2539.jpg
Heerlijk toeven hier...
Heerlijk toeven hier...

Aan het eind van de middag 'ondergaan' we in het Wellnessbereich van ons hotel allebei een heerlijke massage. De avond verloopt zoals gebruikelijk: een heerlijk diner, een wijntje en hup naar bed!