Kerstvakantie 2017 - Löf

  

Zondag 31 december

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze vrienden die richting huis gaan. Wij blijven nog even 'hangen' in Duitsland, we gaan naar Hotel Lellmann in Löf aan de Moezel, waar we een arrangement hebben geboekt inclusief 'Silvesternacht im Lichterglanz'.


Vlotte reis

De reis verloopt zeer voorspoedig. Omdat we in de voormiddag aankomen bij ons hotel eerst maar even 'ergens' lunchen. We volgen niet de route van Truus - zoals we ons navigatiesysteem noemen - maar gaan al eerder naar de Moezel. Zo passeren we Beilstein, waar we eerder verbleven.

In de winter heb je hier echter niets te zoeken: hotels en restaurant zijn tot eind maart gesloten. Dan toch maar naar Cochem voor de lunch.

In Cochem is het altijd druk zelfs nu. Vanuit de parkeergarage lopen we via de Enderstraße naar het centrum om even rond te slenteren en een eetgelegenheid te zoeken. Uiteindelijk belanden we opnieuw in de Enderstraße en strijken neer in een kelderrestaurant met allerlei oude 'zooi' die met het bereiden van wijn te maken heeft.

De Flammkuchen zijn goed, maar de bediening is matig. Snel weg hier! Vanaf Cochem zijn we in een half uurtje bij ons hotel.

Onze vrienden op weg naar parkeer- garage P11

De route van Heidelberg naar Löf - met een leuke omweg via de Moezel

Löf - hotel Lellmann

Na de lunch rijden we in een half uurtje naar ons hotel in Löf, waar we vriendelijk worden ontvangen. We hebben kamer 302: Riesling-Silvaner,  op de 'wijnetage'. De kamer is schoon en netjes, evenals de badkamer, maar die is wel vrij krap.


Silvesternacht

Vanavond gaat het dan gebeuren: 'Silvesternacht im Lichterglanz'. Het feestelijke diner begint al om 18:00 uur. We hebben een tafeltje voor vier. We zijn wel benieuwd welke gasten er naast ons plaats gaan nemen.

Er zijn al twee gangen gepasseerd en nòg geen tafelgenoten ... Maar ja hoor, daar zijn ze, twee 'Einheimische' uit Löf, die niet meedoen met het diner, maar 'gewoon' even komen eten. Het is een nogal arrogant stel. Hij beroemt zich op zijn ooit hoge functie bij Stegeman: worst! Beide praten vooral over zichzelf.

Ondertussen gaat het dinerfeest door ... De organisatie is goed, best wel een puntje met meer dan 100 gasten. Ruim voor middernacht haken onze tafel- genoten af; ze willen de jaarwisseling thuis beleven. Zijn we niet rouwig om.


Er is tussen de gangen door gelegenheid tot dansen, maar zelfs Lilian - die minder kritisch is dan ik - heeft geen drang om op deze muziek te dansen.

En dan komt het dessert: de 'Eisbombe'! Zie er zelf vanaf, maar Lilian neemt een stukje, en waarom ook niet ... de laatste dag van het jaar!


Sekt

Ruim voor middernacht wordt ons gevraagd of we een glaasje sekt willen. Ook krijgt iedereen een papiertje om je wensen voor 2018 op te schrijven.


Ballonnen

Om 24:00 uur: ein Prosit! Daarna gaan we naar buiten en krijgen we een ballon (met lichtje er in) waaraan we onze briefje met wens(en) kunnen bevestigen, en dan de lucht in ... Een mooi en ontroerend gezicht, al die

Eisbombe!

verlichte ballonnen die wegzweven op de eerste wind van 2018. Daarna zijn er - bij beginnende regen - nog wat vermoedens van vuurwerk, maar dat stelt allemaal niet zoveel voor. Dus maar weer naar binnen.


Goulashsoep

We krijgen een kopje goulashsoep, daar zien we maar even vanaf. De band speelt nog door, het was al niet ons genre, maar raakt de band vermoeid? Het klinkt nogal vals, dus maar naar bed.


Maar al met al toch best een geslaagde avond. Het diner was prima, jammer dat het varkensvlees bij het hoofdgerecht wat droog was. Maar goed, een diner voor ruim honderd gasten ... prima gedaan!